17 Σεπτεμβρίου 2008

Ξεκίνημα με νίκη η Barca στο Champions League, 400άρης ο Puyol



H Barcelona (του Pep Guardiola πλέον) ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο φετινό Champions League κερδίζοντας με 3-1 τη Sporting Λισσαβώνας στο Camp Nou, σ' έναν αγώνα που επιφύλασσε αρκετές εκπλήξεις. 

Ο Guardiola αιφνιδίασε, επιλέγοντας ένα σύστημα που έμοιαζε με 3-4-3, με τους Pique, Puyol και Marquez στα μετόπισθεν, θέλοντας ίσως να δώσει χώρο στον Dani Alves ώστε να παίξει όλη την δεξιά πλευρά και να συνεργαστεί με τον Leo Messi, καθώς φαίνεται ότι από τον συνδυασμό των δύο ποδοσφαιριστών περιμένει πολλά. Οι Keita, Xavi και Iniesta παρατάχθηκαν στην μεσαία γραμμή και οι Messi, Eto'o και Henry αποτέλεσαν τις επιλογές του Pep για την επιθετική τριάδα.

Η Barca είχε την κατοχή της μπάλας (66,4%), δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και έπαιξε με την άμυνα της πολύ ψηλά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι παίκτες της Sporting υποδείχθηκαν 10 φορές σε θέση offside, ενώ ακόμη 4 φορές χρειάστηκε να επέμβει ο Valdes για να σταματήσει προσπάθειες των φιλοξενούμενων.

Ο Pep δείχνει ότι δε φοβάται να ρισκάρει, παρά την δεδομένη πίεση για αποτελέσματα που υπάρχει στη Βαρκελώνη. Τα νέα πρόσωπα είναι αρκετά, οι πρωταγωνιστές φαίνεται ότι αλλάζουν, η προσθήκη του Dani Alves μπορεί να αποδειχθεί κομβική (και θα ήταν ευχής έργον, συνυπολογίζοντας το κόστος της απόκτησης του) και πλέον όλοι ξεκινούν από μηδενική βάση. Όποιος δεν τρέχει, όποιος δεν πιέζει, όποιος δεν συμμετέχει στο παιχνίδι, δεν φαίνεται ότι θα έχει θέση και ρόλο στην ομάδα που φτιάχνει ο, μέχρι πρότινος, προπονητής της Barca B. 

Στο παιχνίδι αυτό ο μεγάλος αρχηγός, o Carles Puyol, εννιά χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση με τους blaugrana, έφτασε τις 400 συμμετοχές και συνεχίζει ακάθεκτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου