23 Απριλίου 2009

H Chelsea, τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο προς τη Ρώμη




H Olympique Lyon στη φάση των 16 και η Bayern Munchen στα προημιτελικά, δεν κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της υπερηχητικής Barca της σεζόν 2008-09, στον δρόμο της για τον τελικό του Champions League που φέτος θα διεξαχθεί στις 27 Μαϊου στη Ρώμη. 

Στα ημιτελικά του θεσμού, αντίπαλος των Καταλανών θα είναι η Chelsea. Τρίτη συνεχόμενη χρονιά η πορεία των blaugrana απειλείται να σταματήσει από εκπρόσωπο της Premier League.

Η Chelsea έχει ένα εκπληκτικό σερί 5 παρουσιών τα τελευταία 6 χρόνια στα ημιτελικά του θεσμού, χωρίς να καταφέρει πάντως να σηκώσει το τρόπαιο παρότι πέρυσι έφτασε κυριολεκτικά ένα βήμα. Στον τελικό της Μόσχας όμως, το γλίστρημα του μεγάλου της αρχηγού John Terry, στη διαδικασία των πέναλτι, έστεψε πρωταθλήτρια Ευρώπης την Manchester United. 

Πολλοί λένε ότι τώρα ήρθε η ώρα των Λονδρέζων. Όμως ο Puyol και η παρέα του, καθοδηγούμενη από έναν εκπληκτικό Messi (σίγουρα η ωριμότερη χρονιά του στην Βαρκελώνη) και με τον Pep Guardiola (την απόλυτη έκπληξη της σεζόν) στον πάγκο, έχουν διαφορετική άποψη και καλούνται να το αποδείξουν στο γήπεδο. 


Ας ελπίσουμε ότι το όμορφο ποδόσφαιρο της ομάδας του Pep, θα ανταμειφθεί και θα επικρατήσει του παιχνιδιού σκοπιμότητας των Λονδρέζων, που τόσο ταλαιπώρησε και την ίδια την Barca τα προηγούμενα χρόνια. 


Αν οι Καταλανοί καταφέρουν να φτάσουν φέτος στην κορυφή της Ευρώπης, θα έχουν επισφραγίσει το ξεκίνημα μιας πορείας και μιας ομάδας, που μοιάζει ικανή να αφήσει το αποτύπωμα της στο ίδιο το ποδόσφαιρο. 

1 σχόλιο: