17 Δεκεμβρίου 2009

O Pedro του μοναδικού ρεκόρ


Από σήμερα, ο πιτσιρικάς από την Τενερίφη που έκανε ντεμπούτο επί Rijkaard αλλά καθιερώθηκε επί Guardiola εκτοπίζοντας από την ενδεκάδα της Barcelona τον μεγάλο Henry, είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχει σκοράρει και στις 6 διοργανώσεις που συμμετείχε η ομάδα του σε ένα ημερολογιακό έτος.

Ο Pedro είχε φτάσει ήδη στο 5/6, με τα γκολ του στο ισπανικό Super Cup απέναντι στην Athletic, στο ευρωπαϊκό Super Cup απέναντι στην Sahktar, στο Champions League με την Dimamo του Κιέβου, στη La Liga απέναντι στην Almeria και στο Copa del Rey με την Cultural Leonesa. Απέμενε μόνο η διοργάνωση του Διηπειρωτικού και με το γκολ του στον ημιτελικό της διοργάνωσης απέναντι στην Atlante, το ρεκόρ είναι πλέον γεγονός.

Ο 22χρονος επιθετικός μοιάζει προσγειωμένος. «Το ρεκόρ είναι ευπρόσδεκτο, αλλά το αληθινό προνόμιο είναι ότι μπορώ να αγωνίζομαι μαζί με όλους αυτούς τους σπουδαίους παίκτες. Κάθε αγώνας είναι για μένα και ένα μάθημα».

Με τα εκπληκτικά του χαρακτηριστικά και τέτοια δείγματα χαρακτήρα, το μέλλον προμηνύεται σπουδαίο για τον Pedrito, που έχει την τύχη να παίζει σε μια ομάδα η οποία θεωρεί επίσης προνόμιο να προωθεί παιδιά από τα σπλάχνα της. Και αυτό, ίσως είναι και το βασικότερο συστατικό των επιτυχιών της τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου