15 Σεπτεμβρίου 2010

Κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη


Με αφορμή την χθεσινή βαριά εκτός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού με 5-1, στην πρεμιέρα του στους ομίλους του Champions League απέναντι στην Μπαρσελόνα, ακούσαμε και διαβάσαμε σήμερα από το σύνολο του αθλητικού τύπου αναλύσεις για όλα τα γούστα. Και εξηγούμαι: Στο σύνολο του ο αθλητικός τύπος της χώρας μίλησε, αναφερόμενος στην Barca, για ομάδα που παίζει διαστημικό, αστρονομικό, εξωγήινο ποδόσφαιρο.

Κάποιοι άλλοι μπήκαν στην διαδικασία να σχολιάσουν την τακτική του Νίκου Νιόπλια, ότι κακώς ο Leto δεν βγήκε πιο νωρίς αλλαγή, ότι έπρεπε να ξεκινήσει ο Καραγκούνης που ξέρει να κρατάει την μπάλα και θα βοηθούσε πιο πολύ στο αμυντικό κομμάτι, ότι οι πρωταθλητές Ελλάδος σεβάστηκαν υπέρ του δέοντος τους Καταλανούς και πολλά πολλά άλλα.

Δεν έλειψαν φυσικά και οι… βαθμολογίες (πολύ γέλιο αυτό το θέμα) των εφημερίδων για την απόδοση του κάθε παίκτη ξεχωριστά. Έτσι π.χ. ο Leto βαθμολογήθηκε με 1 στα 10 (σαν να μην μπήκε καν στο αεροπλάνο για την Βαρκελώνη δηλαδή) την ίδια ώρα που οι καθηγητές δημοσιογράφοι βαθμολογούσαν τον Μαρίνο (προς θεού δεν έχω κάτι με το παιδί) που έπαιζε δεξιά με ελάχιστη πίεση, με 6 στα 10 ενώ ήταν φανερό ότι το παιχνίδι  της Barca έγερνε προς τα αριστερά, εκεί που βρισκόταν ο Messi με τον Dani Alves δηλαδή.

Θα συμφωνήσω μόνο στο ότι οι πράσινοι θα έπρεπε να είναι πιο μαχητικοί. Σε ομάδα που σου κάνει συνολική κατοχή μπάλας 74% δεν μπορεί να έχεις κάνει μόνο 17 φάουλ. Έως εκεί όμως. Μιλάμε για την Μπαρσελόνα. Στο γήπεδο αυτό πριν 4 μήνες  η νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης Inter, αμύνθηκε μαζικά για 90 λεπτά για να καταφέρει τελικά να χάσει μόνο με 1-0 και να πανηγυρίσει έξαλλα την τότε πρόκριση της στον τελικό του Champions League. Και μιλάμε για την Inter του Eto'o του Milito και των τόσων άλλων αστέρων.

Τι μπορείς λοιπόν να ζητήσεις από μια ελληνική ομάδα; Θαύματα; Όχι βέβαια. ΜΠΟΡΕΙΣ όμως να ζητήσεις από τις  θεωρητικά μεγάλες ομάδες της χώρας, να μην ασχολούνται στο εγχώριο πρωτάθλημα μόνο με το ποιος θα είναι «καβάλα» σε θέματα διαιτητικής εύνοιας. ΜΠΟΡΕΙΣ επίσης να ζητήσεις από τον αθλητικό τύπο να μη σιγοντάρει  τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (ας μην κρυβόμαστε, αυτοί θέτουν τους κανόνες του παιχνιδιού) με θριαμβευτικά πρωτοσέλιδα τύπου «ΜΟΝΟ Ο ΘΡΥΛΟΣ ή ΜΟΝΟ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ» όταν κερδίζουν αποτελέσματα αποδίδοντας άθλιο ποδόσφαιρο (γιατί μη γελιέστε, αν ο ΠΑΟ κερδίσει την Κυριακή στην Καβάλα και ο Leto βάλει ένα γκoλ η βαθμολογία του από 1 στα 10 θα εκτοξευθεί στα 9 στα 10).

Κοιταχτείτε λοιπόν κύριοι πρόεδροι και δημοσιογράφοι φίλα προσκείμενοι προς ομάδες, στους καθρέφτες σας. Σας βεβαιώνω ότι θα διαπιστώσετε ΑΜΕΣΑ γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται τόσο πίσω.

3 σχόλια:

  1. Για ακόμα μία φορά θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου φίλε μου Νίκο.
    Εγώ δεν περίμενα απο την ομάδα που αγαπώ να πάει και να κερδίσει μέσα στη Βαρκελώνη την καλύτερη ομάδα του πλανήτη. Την ομάδα με την καλύτερη ποιότητα παικτών, ήθος προπονητή και βαρύτητα φανέλας!!!
    Το μόνο που ήθελα ήταν τα παιδιά του Παναθηναϊκου να μπούν με περισσότερο πάθος στον αγώνα.Να ττα δόσουν όλα...ακόμα και αν το σκόρ ήταν μεγαλύτερο!!Βέβαια όλοι ξέρουμε ποιές θα ήταν οι επιπτώσεις ενός μεγαλύτερου σκόρ.
    Ας ελπίσουμε ότι στα επόμενα παιχνίδια θα κάνει ο Παναθηναϊκός αυτό που μπορεί και πρέπει να κάνει και να μας κρατά συντροφία κάθε τρίτη ή τετάρτη μέχρι τον φεβρουάριο....
    ΥΓ:Δεν μπορώ να δώ τον αγώνα Ρεάλ - Αγιάξ.Δεν αντέχω να βλέπω τον Κριστιάνο με τη φανέλα με το νούμερο 7.
    Solo puedo ver el capitan Raul con el numero 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ti na to kaneis niko?oti kai na peis afta ta pragmata sto elliniko podosfairo den prokeite na allaksoun,oti symvainei kai stin elliniki koinwnia fysika to idio pragma einai.oi kafroi den nikiounte kai tous kafrous tous ftiaxnoune kai tous syntiroune dystixws afta ta prwtoselida,ta sites kai ta radiofwna giati prepei na poulisoune,den tha allaksei afto pote.giafto kalhtera na parakolouthoume mono ksenesomades na exoume kai to kefali mas ysixo,kerdiseis-xaseis den trexei kai tipota.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στέφανε για απόψε σου προτείνω Bayern Roma άν έχεις τη δυνατότητα.

    Βαγγέλη,συμφωνώ στο κομμάτι του τύπου.Όσο για τις ξένες ομάδες δεν αποκλείω να φτάσουμε σ αυτό το σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή