28 Μαΐου 2011

Η απόλυτη παράσταση


Ήταν ένας από τους ωραιότερους τελικούς της τελευταίας εικοσαετίας. Σε μια σπουδαία ατμόσφαιρα, Barcelona και Manchester United μας χάρισαν έναν αγώνα που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Η ομάδα του Guardiola στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία. Αν δεν είναι αυτή, η ομάδα των θαυμάτων, τότε σίγουρα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να γίνει.

67% κατοχή της μπάλας, 12 σουτ στον στόχο έναντι μόλις ενός της United, εκπληκτικός ρυθμός, καμία οπισθοχώρηση ακόμη κι όταν οι κόκκινοι διάβολοι ισοφάρισαν με το σουτ του Rooney. Η Barcelona του Pep, δεν έπαιξε μόνο απόψε σπουδαίο ποδόσφαιρο. Το έχει κάνει πολλές φορές, σχεδόν συστηματικά, από το καλοκαίρι του 2008 που ο Καταλανός ανέλαβε τις τύχες του αγαπημένου του συλλόγου.

Αλλά όταν το κάνεις, την βραδιά που κρίνεται ο σημαντικότερος τίτλος της χρονιάς, όταν το κάνεις, χωρίς να θυσιάζεις απολύτως τίποτα απ’ όσα σε έφεραν μέχρι το τέλος του δρόμου, τότε, η αξία είναι πολύ μεγαλύτερη. Και αυτό, η Pep team το κάνει με συνέπεια τέτοια, που δικαίως πλέον συγκαταλέγεται στις σπουδαιότερες ομάδες που έχουν εμφανιστεί στο ποδόσφαιρο, από καταβολής του.

Στους σπουδαιότερους παίκτες, επίσης από καταβολής του αθλήματος, επιβεβαίωσε ότι ανήκει τόσο ο Leo Messi, όσο και οι Xavi και Andres Iniesta. Μαγικές στιγμές, εκπληκτικοί συνδυασμοί, απέναντι σε μια ομάδα που, μην γελιέστε, δεν ήταν καθόλου εύκολος αντίπαλος, έχει κι αυτή σπουδαίους παίκτες στις τάξεις της και είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Τα λόγια του Sir Alex Fergusson ήταν καθηλωτικά:  «Δεν υπάρχει καμία ντροπή όταν ηττάσαι από μια καλύτερη ομάδα και αυτή η Barcelona είναι στην καλύτερη στιγμή της και είναι η καλύτερη ομάδα που έχω αντιμετωπίσει, όσα χρόνια είμαι προπονητής. Δεν ξέρω πόσα χρόνια ακόμη θα αντέξουν, δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να βρίσκεις νέους Messi, Iniesta και Xavi, αλλά για την ώρα δεν έχουν αντίπαλο.»


«Αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να παίζουμε» δήλωνε μετά τον αγώνα ο Pep Guardiola, την ώρα που ο μεγάλος Puyol, ζήτησε από τον Abidal, έναν αληθινό μαχητή της ζωής, ένα παράδειγμα δύναμης και αφοσίωσης, να σηκώσει εκείνος το τρόπαιο στον λονδρέζικο ουρανό, δείχνοντας ότι οι αληθινοί ηγέτες, δεν ζουν για μια φωτογραφία της στιγμής, αλλά για να εμπνέουν τους υπόλοιπους, να τους κάνουν καλύτερους, να δείχνουν το αληθινό νόημα του βαρκελωνισμού.

Ο Sir Alex, δήλωσε ότι η Barcelona βρίσκεται στην κορυφή της ποδοσφαιρικής της αρτιότητας και αναρωτήθηκε δικαίως, για πόσο ακόμη θα καταφέρει να διατηρηθεί εκεί. Για την ώρα πάντως, αξίζει να την απολαύσουμε. Γιατί προφανώς, τίποτα δεν κρατά για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου