24 Οκτωβρίου 2011

Άδικο φινάλε για έναν μεγάλο μαχητή


Η 9η Σεπτεμβρίου 2011, ήταν μια μέρα που ο Τζενάρο Γκατούζο δεν θα την ξεχάσει ποτέ στη ζωή του. Η Μίλαν αντιμετώπιζε τη Λάτσιο και ο "Ρίνο" (όπως είναι ένα από τα προσωνύμια του) που είχε ξεκινήσει στην ενδεκάδα των Ροσονέρι, πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου στο 20' μετά από σύγκρουση με τον συμπαίκτη του, Αλεσάντρο Νέστα, η οποία του προκάλεσε δυσκολία στην όραση. Αρχικά δεν φάνηκε να είναι κάτι σοβαρό.

Ωστόσο τα νέα από το ιατρικό επιτελείο καθυστέρησαν να έρθουν. Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από το συμβάν, κατά τους οποίους ο Γκατούζο έχει μείνει εκτός γηπέδων και σήμερα (24 Οκτ 2011) σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο 33χρονος Ιταλός μέσος και το ιατρικό επιτελείο της Μίλαν, τα πράγματα φάνηκε να ξεκαθαρίζουν.

Στον Γκατούζο διαγνώστηκε δυσλειτουργία των κρανιακών νεύρων που ελέγχουν την κίνηση των ματιών (συγκεκριμένα το αριστερό του μάτι) και η οποία είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Μίλαν, Ροντόλφο Ταβάνα δήλωσε: "Στο 25% των περιπτώσεων, το συγκεκριμένο πρόβλημα προέρχεται από άγνωστες αιτίες. Την περίπτωση του καρκίνου και του εγκεφαλικού επεισοδίου, την έχουμε αποκλείσει μέσω δύο διαφορετικών κορυφαίων ειδικών ιατρών.Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το πρόβλημα να υποχωρήσει από μόνο του, μέσα σε ένα διάστημα δύο έως οκτώ μηνών.Δεν μπορούμε βέβαια να το πούμε με βεβαιότητα.."
Ο Γκατούζο δεν αποτελεί συνηθισμένη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητος. Ή τον λατρεύεις ή τον αντιπαθείς. Δεν υπάρχει μέση κατάσταση. Αγωνιζόμενος (στη θέση του αμυντικού μέσου) από το 1999 στη Μίλαν, έχει κερδίσει σχεδόν τα πάντα στην καριέρα του, έχοντας ως σήμα κατατεθέν ένα και μόνο πράγμα: το απίστευτο, πολλές φορές και εκτός των ορίων, πάθος του. Αυτό ήταν, περισσότερο από όλα τα άλλα, που τον καθιέρωσε στις συνειδήσεις των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων ως έναν από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του στην Ευρώπη. Αυτό ήταν που όπως φαίνεται του στοίχισε κιόλας.. 

Τέσσερις ημέρες πριν τον αγώνα που προαναφέραμε, ο "Ρίνο" ένοιωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.. Ενημέρωσε το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, το οποίο με την σειρά του του απαγόρευσε να αγωνιστεί μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση του. Ποιός είδε τον θεό και δεν τον φοβήθηκε! Ο Γκατούζο ήθελε να αγωνιστεί εναντίον της Λάτσιο. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει αυτόν τον αγώνα.

Ο ίδιος σήμερα δήλωσε: "Είχαν δίκιο (αναφερόμενος στους γιατρούς). Τα είκοσι λεπτά που έπαιξα ήταν ένας εφιάλτης. Ένοιωθα σαν μεθυσμένος. Έβλεπα τον Ιμπραϊμοβιτς σε 4 διαφορετικές θέσεις ταυτόχρονα! Δυστυχώς ακούω πάντα μέσα μου, αυτή τη φωνή που με παρακινεί να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Ευτυχώς που τράκαρα με τον Νέστα αλλιώς θα συνέχιζα μέχρι τέλους!  

Η συνέχεια των δηλώσεων του συγκλονίζει: "Είναι δύσκολο να μην μπορείς να πας τα παιδιά σου στο σχολείο επειδή δεν βλέπεις. Θέλω να διαβάσω μια εφημερίδα και ακόμη και με τα γυαλιά, μου είναι πολύ δύσκολο.Υπάρχουν όμως και πολύ χειρότερα. Δείτε τι έγινε με τον Μάρκο (αναφερόμενος στο τραγικό δυστύχημα του αναβάτη των motoGP, Μάρκο Σιμονσέλι, που χθες έχασε την ζωή του). Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Σωματικά νοιώθω σπουδαία. Απλά δεν βλέπω! Θα παλέψω όμως για να επιστρέψω. 

Αγαπητός ή όχι, σκληρός, τρελός, παθιασμένος, όπως και να χαρακτηρίσει κανείς τον Τζενάρο Γκατούζο, ένα είναι το σίγουρο. Πρόκειται για ένα μεγάλο μαχητή που σίγουρα δεν του αξίζει ένα τόσο άδικο φινάλε στην σπουδαία καριέρα του. Ας ευχηθούμε η ποδοσφαιρική του εκστρατεία να τελειώσει μέσα στα γήπεδα. Είναι κάτι για το οποίο δεδομένα, προσεύχεται και ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου