28 Μαΐου 2011

Η απόλυτη παράσταση


Ήταν ένας από τους ωραιότερους τελικούς της τελευταίας εικοσαετίας. Σε μια σπουδαία ατμόσφαιρα, Barcelona και Manchester United μας χάρισαν έναν αγώνα που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Η ομάδα του Guardiola στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία. Αν δεν είναι αυτή, η ομάδα των θαυμάτων, τότε σίγουρα θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να γίνει.

26 Μαΐου 2011

Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα


Τα ψέματα τελείωσαν. Σε δύο μέρες  θα γνωρίζουμε, ποια ομάδα θα φέρει τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στην Ευρώπη, σε συλλογικό επίπεδο, μέχρι τον επόμενο Μάιο, του 2012. Barcelona ή Manchester United; Πρωταθλήτρια Ισπανίας ή πρωταθλήτρια Αγγλίας;

06 Μαΐου 2011

Όταν μιλάει ο Ιπτάμενος Ολλανδός



Τα τέσσερα clásico, ή αλλιώς ο πόλεμος των 18 ημερών, όπως είχα χαρακτηρίσει προ ημερών τις αναμετρήσεις μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Barça, τελείωσαν και ομολογώ ότι προσωπικά ανακουφίστηκα, καθώς η κατάσταση ξέφυγε από το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε εικόνες, που δεν συνάδουν με την ιστορία των δύο τεράστιων συλλόγων.   

05 Μαΐου 2011

Sir Alex. Η αιώνια τσίχλα ενός καθαρού μυαλού


Η ιστορία επαναλαμβάνεται λοιπόν. Στις 28 Μαϊου στο στάδιο Webley, τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης για την αγωνιστική περίοδο 2010-11, θα διεκδικήσουν η Μπαρσελόνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία χθες το βράδυ διέλυσε την γερμανική Σάλκε στο Ολντ Τράφορντ με 4-1, παίζοντας μάλιστα και με πολλούς αναπληρωματικούς, γεγονός που δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην πρόκριση της.

03 Μαΐου 2011

3D. Από την Καστοριά στην κορυφή της Ευρώπης



Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί (6 με 8 Μαϊου) η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ θα χτυπάει στην πανέμορφη Βαρκελώνη. Εκεί ο πρωταθλητής Ελλάδος Παναθηναϊκός, θα επιχειρήσει να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης για έκτη (!) φορά στην ιστορία του, αντιμετωπίζοντας αρχικά, στον 1ο χρονικά ημιτελικό, την πρωταθλήτρια Ιταλίας Σιένα, την ομάδα δηλαδή που έκοψε τον δρόμο του Ολυμπιακού για την πρωτεύουσα της Καταλωνίας.