30 Ιουνίου 2011

Stekelenburg, ένας αόρατος γίγαντας


Η θέση του τερματοφύλακα στο ποδόσφαιρο, είναι δύσκολη και με μεγάλες ιδιαιτερότητες. Ένας τερματοφύλακας, για να χαρακτηριστεί υψηλού επιπέδου, χρειάζεται να διαθέτει σωματικά προσόντα, ταχύτητα, αντίδραση (τα λεγόμενα ρεφλέξ) και επίσης πνευματικά προσόντα, όπως αντίληψη, διορατικότητα, άριστη γνώση της τακτικής, ικανότητα καθοδήγησης των συμπαικτών του (και όχι μόνο των αμυντικών, καθώς ακόμα και τα βολέ του, μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις επίθεσης για την ομάδα του).

18 Ιουνίου 2011

Τα λάθη δεν διορθωνονται με λάθη


Η οικονομική κρίση που έχει φέρει την χώρα μας στο χείλος της καταστροφής, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα. Το ποδόσφαιρο φυσικά και δεν μπορεί να μείνει έξω από το πρόβλημα, καθώς αποτελεί μέρος της κοινωνίας, χώρος αν θέλετε εκτόνωσης (δυστυχώς, όχι μόνο με την καλή έννοια της λέξης) για τον κόσμο, που προσπαθεί να ξεχάσει για λίγο τις σκοτούρες του, παρακολουθώντας το όπιο των λαών. Είναι αλήθεια ότι αυτό το καλοκαίρι, ακόμα και οι κορυφαίες Ισπανικές ομάδες, παρουσιάζονται φειδωλές στις μεταγραφές τους, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

04 Ιουνίου 2011

Dirk Nowitzki Στην κορυφή του κόσμου


21 Ιουνίου 1999. Η εθνική μας ομάδα, χάνει στην πρεμιέρα του eurobasket της Γαλλίας, από την Γερμανία. Όλη η Ευρώπη μένει άφωνη, βλέποντας την Ελλάδα, μια από τις καλύτερες ομάδες της γηραιάς ηπείρου, να υποτάσσεται στις ορέξεις ενός ψηλόλιγνου πιτσιρικά, που εκείνο το βράδυ έκανε κυριολεκτικά ότι ήθελε μέσα στο παρκέ.

02 Ιουνίου 2011

Miloš Teodosić Ένας Σέρβος με δίπλωμα τρελού


Αν ανατρέξει κανείς σε λεξικό, η λέξη τρελός, περιγράφει κάποιον που αγαπά παθιασμένα, που βρίσκεται πέρα από τη λογική, που βρίσκεται πέρα από αυτό που μπορεί κάποιος να ανεχτεί, είναι εξωφρενικός, απερίσκεπτος, παθιασμένος, ζωηρός, απρόβλεπτος και πολλά άλλα.