30 Οκτωβρίου 2011

Ποιος ήταν ο πραγματικός Rocky Balboa


Αν γινόταν μια έρευνα, για το πόσοι άντρες παγκοσμίως δεν έχουν παρακολουθήσει τις ταινίες στις οποίες ο Sylvester Stallone, υποδύθηκε τον Rocky Balboa, το πιθανότερο είναι πως αυτοί που θα απαντούσαν αρνητικά, δεν θα γέμιζαν ούτε ταξί.

29 Οκτωβρίου 2011

Όποιος πετυχαίνει γκολ, να ζητάει και συγνώμη


Σήμερα θα μιλήσουμε  για πανηγυρισμούς. Αναφέρομαι φυσικά σε ποδοσφαιρικούς πανηγυρισμούς, όπως αυτοί εκδηλώνονται μετά την επίτευξη τερμάτων. Ξεκινώντας, παραθέτω την σχετική επί του θέματος παράγραφο, όπως ακριβώς αυτή αναγράφεται στους κανονισμούς της FIFA :

26 Οκτωβρίου 2011

Απαιτείται ψυχραιμία


Η πολύ υψηλή απόδοση στην οποία μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η Μπάρσα και την οποία ακολουθεί, έστω και με διαφορετική αγωνιστική προσέγγιση, κατά πόδας πλέον η Ρεάλ Μαδρίτης, έχει δημιουργήσει εκτός από όλα τα θετικά και ένα πρόβλημα, μια παρεξήγηση αν θέλετε καλύτερα. 

24 Οκτωβρίου 2011

Άδικο φινάλε για έναν μεγάλο μαχητή


Η 9η Σεπτεμβρίου 2011, ήταν μια μέρα που ο Τζενάρο Γκατούζο δεν θα την ξεχάσει ποτέ στη ζωή του. Η Μίλαν αντιμετώπιζε τη Λάτσιο και ο "Ρίνο" (όπως είναι ένα από τα προσωνύμια του) που είχε ξεκινήσει στην ενδεκάδα των Ροσονέρι, πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου στο 20' μετά από σύγκρουση με τον συμπαίκτη του, Αλεσάντρο Νέστα, η οποία του προκάλεσε δυσκολία στην όραση. Αρχικά δεν φάνηκε να είναι κάτι σοβαρό.

23 Οκτωβρίου 2011

Manchester. Μια πόλη (City) που την ενώνει (United) η φιλοδοξία



Τα ντέρμπι μεταξύ ομάδων της ίδιας πόλης έχουν διαχρονικά ξεχωριστή γοητεία και χαρακτηρίζονται από έντονα συναισθήματα. Ο χαμένος ξέρει ότι το επόμενο πρωί που θα πάει στην δουλειά του, σχεδόν σίγουρα θα αντιμετωπίσει τα πειράγματα του αντιπάλου και αυτό πολλές φορές είναι χειρότερο ακόμα και από την ίδια την ήττα.

02 Οκτωβρίου 2011

Η οικονομική τρύπα έχει εξήγηση


Ακαδημία πρότυπο, αμέτρητοι τίτλοι, όμορφο ποδόσφαιρο… όλα μοιάζουν ιδανικά στην Βαρκελώνη την τελευταία εξαετία. Όλα, εκτός από τα οικονομικά της Barça. Καλοί και ευπρόσδεκτοι οι διθύραμβοι από φίλους και εχθρούς, αλλά καλό επίσης είναι να ρίξουμε μια ματιά και σε ένα τομέα που η Barcelona δεν φαίνεται να τα πηγαίνει και τόσο καλά και αναφέρομαι στο οικονομικό σκέλος σε συνδυασμό με τα μεταγραφικά  πάρε-δώσε του συλλόγου.