29 Δεκεμβρίου 2011

Οι «μετανάστες» δικαιώνουν τις προσδοκίες;


Λίγες ημέρες πριν το 2011 μας αποχαιρετήσει, ας επιχειρήσουμε έναν μικρό απολογισμό για 4 σημαντικές μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Αναφέρομαι στον Juan Mata, τον Bojan, τον Pablo Osvaldo και τον Oriol Romeu, παίκτες δηλαδή ομάδων της ισπανικής Primera Division που μετακόμισαν σε ομάδες της αγγλικής Premier League και της ιταλικής Serie A.

21 Δεκεμβρίου 2011

Άλλο ρατσισμός και άλλο υποκρισία


Μια από τις πιο σκληρές τιμωρίες, στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου ανακοινώθηκε χθες (20 Δεκ 2011) από την FA (αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου). Η τιμωρία αφορά τον αποκλεισμό από 8 αγώνες (σχεδόν 2 μήνες) του Ουρουγουανού επιθετικού της Liverpool, Luis Suarez, ο οποίος καλείται επίσης να πληρώσει και πρόστιμο 40.000 λιρών Αγγλίας.

20 Δεκεμβρίου 2011

Η διαδρομή του Peja Η Διαδρομή Ενός Μύθου


Στη μικρή Σλαβόνσκα Ποζέγκα της Κροατίας, μια πόλη 25000 κατοίκων, μεγάλωσε (είχε γεννηθεί στο Βελιγράδι) πριν από 34 χρόνια ένα πιτσιρίκι που έμελλε να γίνει ένας από τους καλύτερους σουτέρ στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ. Το όνομα του, Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς ή απλά, Πέτζα.

17 Δεκεμβρίου 2011

Samuel Eto'o Γκρεμίζει μόνος του, τον μύθο του


Η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Ο Samuel Eto'o, αρχηγός της εθνικής ομάδας του Καμερούν, τιμωρήθηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του με αποκλεισμό 15 αγωνιστικών από τις υποχρεώσεις των λιονταριών καθώς πρωτοστάτησε στην άρνηση των παικτών να ταξιδέψουν στην Αλγερία, για να αγωνιστούν σε φιλικό αγώνα τον περασμένο Νοέμβριο. Ο “Σάμι” έχει 10 ημέρες στην διάθεση του , για να εφεσιβάλει την απόφαση.

16 Δεκεμβρίου 2011

Μια ιστορία λίγο περίεργη


Καλοκαίρι του 1986. Παγκόσμιο κύπελλο (mundial όπως μάθαμε στην Ελλάδα να αποκαλούμε) στο Μεξικό. Ήμουν τότε 7 χρονών και θυμάμαι χαρακτηριστικά δύο πράγματα από τη διοργάνωση εκείνη ή για να το θέσω καλύτερα, στο μυαλό μου έχουν αποτυπωθεί δύο εικόνες.

10 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μύθος Του 4-3-3.


Πολύς λόγος γίνεται την φετινή χρονιά για το σύστημα με το οποίο αγωνίζεται η Μπάρσα και συγκεκριμένα για την απόφαση του Pep Guardiola να παρατάξει την ομάδα του σε 8 αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος με 3 παίκτες στην άμυνα (αυτό που ο κόσμος ονομάζει 3-4-3) αντί του συνηθισμένου για τους Καταλανούς, 4-3-3.

09 Δεκεμβρίου 2011

Οι Ultras της Ιταλίας & ο Diego Maradona


Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ κάποτε είχε πει: «Οι Ιταλοί χάνουν πολέμους σαν να επρόκειτο για ποδοσφαιρικούς αγώνες και παίζουν ποδοσφαιρικούς αγώνες σαν να επρόκειτο για πολέμους»