27 Απριλίου 2012

Η ώρα του αποχαιρετισμού για τον Pep;


Παρασκευή 27 Απριλίου 2012. Σε λίγες ώρες, όλος ο κόσμος θα γνωρίζει αν ο καθοδηγητής μιας από τις καλύτερες ομάδες που εμφανίστηκαν ποτέ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, θα συνεχίσει στον πάγκο της Barcelona, ή αν θα επιλέξει να κλείσει (σε ότι τον αφορά) έναν κύκλο θριάμβων, ποδοσφαιρικής πανδαισίας και πρωτόγνωρου για τον χώρο, ήθους.

Ομολογώ ότι δεν θέλω να ακολουθήσω όσα γράφονται από χθες στον Καταλανικό Τύπο. Όλα αυτά τα περί λευκών επιταγών κ.τ.λ. δεν τα ενστερνίζομαι, χωρίς με αυτό να υπαινίσσομαι ότι αμφιβάλω για τις προθέσεις του Rosell, ο οποίος επανειλημμένα έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει με τον Pep στον πάγκο. Το τι πραγματικά έχει συμβεί, αν τελικά ο Guardiola αποτελέσει παρελθόν, εκτιμώ ότι θα περάσει αρκετός χρόνος για να το μάθουμε, αφήστε που ίσως να είναι και πολύ πιο απλό από ότι οι περισσότεροι πιστεύουμε.

Δεν κακίζω ούτε τις φωνές που λένε ότι θα είναι λάθος να αφήσει τώρα την ομάδα, σε μια στιγμή ομολογουμένως δύσκολη, ούτε αυτούς που ισχυρίζονται ότι έχει το δικαίωμα, αν νιώθει τόσο πιεσμένος, να κάνει ένα διάλειμμα από την προπονητική. Η πραγματικότητα είναι ότι και οι δύο απόψεις έχουν λογική βάση, προσωπικά το ομολογώ ότι δεν μπορώ να κατασταλάξω. Το συναίσθημα ίσως και η λογική, προτάσσει ότι οφείλει να συνεχίσει, αν όμως ο ίδιος δεν αισθάνεται σίγουρος για τον εαυτό του, πως θα μπορέσει να συνεχίσει να καθοδηγεί όπως μόνο αυτός ξέρει την ομάδα;

Τελικά, ότι και αν συμβεί, ένα είναι το σίγουρο. Η Barca αποτελεί σημείο αναφοράς και θα βρει δεδομένα τον δρόμο της, όσο για τον Pep, έναν άνθρωπο που έχει συνδέσει ουσιαστικά ολόκληρη την ζωή του με τον σύλλογο, δεν αρμόζουν δακρύβρεχτοι αποχαιρετισμοί, αφού θα αποτελεί για πάντα κομμάτι του.

Αν ο Sandro Rosell έχει μερίδιο ευθύνης για την αποχώρηση του, αν τα περί «Δαλάι Λάμα» που ακούγονται στα πέριξ του Camp Nou ισχύουν, τότε θα έρθει η ώρα που θα λογοδοτήσει στην ιστορία. Είναι πάντως αλήθεια, ότι ο Pep έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα σχεδόν μόνος του, απέναντι σε ένα μιντιακό σύστημα που είχε ενορχηστρωθεί από Μαδρίτη μεριά, με σκοπό την αποδόμηση του ίδιου αλλά και της ομάδας. Τον έχει κουράσει όλο αυτό, τόσο ώστε να πει απόψε το αντίο; Μένει να αποδειχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου