07 Δεκεμβρίου 2012

Η δήλωση της χρονιάς, ανήκει στον Messi


Δεν συνηθίζω να αναφέρομαι συχνά στον Messi. Όχι επειδή δεν τον θαυμάζω απεριόριστα, αλλά επειδή γράφονται τόσα πολλά, άλλα αξιόλογα και άλλα, λιγότερο σημαντικά, για τον Αργεντινό μάγο, που συνήθως νιώθω, ότι δεν έχω να προσθέσω κάτι διαφορετικό.

Έλεγα λοιπόν χθες, πόση εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός, ότι παρόλο που μετά την επαφή του με τον τερματοφύλακα της Benfica, ο πόνος ήταν εμφανής στο πρόσωπο του, αυτός συνέχισε και ολοκλήρωσε την προσπάθεια του, πριν σωριαστεί στο χορτάρι. Λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ο Messi έδωσε την εξήγηση αυτής του, της προσπάθειας, κάνοντας για μένα, την δήλωση της χρονιάς.

«Ολοκλήρωσα την προσπάθεια μου, γιατί ο πόνος ήταν τέτοιος, που ένιωσα ότι θα κάνω πολύ καιρό να ακουμπήσω ξανά μπάλα»

Μέσα σε μία και μόνο πρόταση, ο Messi συνόψισε όλα αυτά που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Δεν πρόκειται ούτε για την προσωπική του ματαιοδοξία, ούτε για καταρρίψεις ρεκόρ, ούτε για κυνήγι τίτλων και διακρίσεων. Είναι απλά η ΑΓΑΠΗ του για το παιχνίδι, η δίψα του για ποδόσφαιρο, αυτή που τον έχει φέρει στην κορυφή. Και όσο ο Leo θα συνεχίσει να νιώθει έτσι, όλοι οι φίλοι της Barcelona και κατ’ επέκταση, οι φίλοι του ποδοσφαίρου, μπορούν να παραμείνουν ήσυχοι. Οι θεαματικές παραστάσεις θα συνεχιστούν, προς τέρψιν όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου