19 Δεκεμβρίου 2012

Περαστικά Tito!


Υπάρχουν στιγμές, που τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ή μπορεί και να το χρησιμοποιώ τώρα, απλά για να δικαιολογήσω την αμηχανία μου και την αδυναμία μου αν προτιμάτε, να γράψω κάτι περισσότερο από μια απλή ευχή για ταχεία ανάρρωση, στον προπονητή της ομάδας μας, μετά τις εξελίξεις που αφορούν στην υγεία του. Η ζωή είναι έτσι φτιαγμένη, που οτιδήποτε συμβαίνει, είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχθούμε, με όσον το δυνατόν περισσότερη ψυχραιμία. Και να θέλαμε, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.


Η μοίρα τα έφερε έτσι, που την ημέρα που ο Αμπιντάλ επέστρεψε στις προπονήσεις, μετά τον δικό του γολγοθά, ο Τίτο ετοιμαζόταν να τον διαβεί, για ακόμη μια φορά, όπως το έπραξε και πέρυσι. Το μόνο που εξέφρασε, ήταν η επιθυμία του, να σταθούμε όλοι με διακριτικότητα και σεβασμό, απέναντι στο πρόβλημα του. Την ίδια διακριτικότητα και τον ίδιο σεβασμό, που διδάσκει ο ίδιος, τα τελευταία 5 χρόνια που βρίσκεται στο προπονητικό επιτελείο της Μπάρσα. Και αυτό ακριβώς, είμαι βέβαιος, θα πράξουμε.

Αυτό έπραξε και η διοίκηση του συλλόγου, που μέσω του προέδρου, Σάντρο Ροσέλ και του τεχνικού διευθυντή, Άντονι Θουμπιθαρέτα, εξέφρασε πριν λίγο, την στήριξη της στον ΑΝΘΡΩΠΟ, απορρίπτοντας κάθε ερώτηση, που αφορούσε σε πιθανότητα αντικατάστασης του. Η ομάδα συνεχίζει με τον Ζόρντι Ρόουρα και στέλνει με αυτόν τον τρόπο, το δικό της μήνυμα συμπαράστασης στον Βιλανόβα, ενώ ταυτόχρονα, κάνει όλους όσοι αγαπάμε αυτόν τον σύλλογο, να νιώθουμε διπλά περήφανοι. Περήφανοι για την αξιοπρέπεια, με την οποία ο Τίτο αντιμετωπίζει την ασθένεια του, περήφανοι και για τον σύλλογο, που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά, ότι ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και όχι σαν ανώνυμη εταιρεία, τουλάχιστον στο πεδίο που μπορεί. Αυτό των διαπροσωπικών σχέσεων.


Ο Ροσέλ το έθεσε πολύ σωστά : «Όλοι σκεφτόμαστε τον Τίτο, αλλά αυτός πρέπει να σκεφτεί για την γυναίκα, τα παιδιά και τους γονείς του». Ενωμένοι λοιπόν, κόσμος, διοίκηση, τεχνικό επιτελείο, ποδοσφαιριστές, με θετική σκέψη και πίστη. Γιατί εκτός από το γνωστό μότο : Mes Que Un Club , η Μπάρσα έχει άλλο ένα, εξίσου, ίσως και περισσότερο αγαπημένο: Tots Units Fem Força! Περαστικά Τίτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου