29 Ιανουαρίου 2012

Luis Figo Η λατρεία που έγινε μίσος


Δώδεκα χρόνια πέρασαν και με απογοήτευση διαπιστώνω ότι για περισσότερη από μισή ώρα παραμένω αμήχανος μπροστά στο πληκτρολόγιο μου, αδυνατώντας να ξεκινήσω να γράφω, λες και το μυαλό μου μαζί και τα δάχτυλα μου παραμένουν μουδιασμένα ακόμη από εκείνη την ζεστή καλοκαιριάτικη ημέρα του Ιουλίου του 2000.

28 Ιανουαρίου 2012

Ένα ωραίο clasico


Η Μπάρσα στους 4 του Copa Del Rey (με Iniesta και Alexis λαβωμένους μετά την χθεσινή μάχη), η Μαδρίτη εκτός κυπέλλου, αλλά με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά την ομολογουμένως πολύ καλή εμφάνιση της. Νεύρα, αμφισβητούμενες αποφάσεις, συμπεριφορές παικτών και προπονητών. Μήπως ξεχνάμε κάτι βασικό;

22 Ιανουαρίου 2012

Ρεάλ Μαδρίτης ή Raul Μαδρίτης;


Το φίλημα της βέρας, τα ρεκόρ; Από πού να ξεκινήσει κανείς και τι είδους εισαγωγή να κάνει, όταν πρόκειται να μιλήσει για το “ιερό τοτέμ” της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Raul Gonzalez Blanco. 

21 Ιανουαρίου 2012

Oh Captain my Captain! (Ωδή Στον Carles Puyol)


Το κείμενο αυτό , το έγραψα στις 8 Αυγούστου 2011. Ήταν ένα από τα πρώτα μου κείμενα στο barcelonismo.gr. Δεν θα είναι αυτό το αφιέρωμα των balacticos στον μεγάλο Puyol. Θα ακολουθήσει άλλο, λεπτομερές, στο προσεχές μέλλον. Ωστόσο, είναι ένα κομμάτι που (πιστεύω ότι) αξίζει να έχει τον χώρο του σε αυτό το blog. 

18 Ιανουαρίου 2012

Alfredo di Stefano Το ανεκπλήρωτο όνειρο του Samitier



Οι φίλοι της Barcelona θεωρούν πως η ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα ήταν διαφορετική, αν το καθεστώς του Franco δεν είχε παρέμβει, οδηγώντας το 1953 τον  Alfredo Di Stefano στην αγκαλιά της Ρεάλ Μαδρίτης. Αντίστοιχα  οι φίλοι της Μαδρίτης, ποτέ δεν έχουν παραδεχθεί ως ακριβή και απόλυτα αληθινή την συγκεκριμένη ιστορία. Αυτό το άρθρο, προσπαθεί να δώσει απαντήσεις για μια από τις πιο πολυσυζητημένες μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

15 Ιανουαρίου 2012

Boca Juniors Από τη Γένοβα στο DNA της Αργεντινής


Οι ναυτικοί της Βρετανικής αυτοκρατορίας, ήταν εκείνοι που σύστησαν το ποδόσφαιρο σε μια χώρα της Λατινικής Αμερικής, που έμελλε να γεννήσει ορισμένους από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος.

12 Ιανουαρίου 2012

Champions League. Ευχή ή κατάρα;


Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό αλλά οι περισσότερες μικρές ευρωπαϊκές ομάδες που στο παρελθόν κατάφεραν να έχουν επιτυχίες στην κορυφαία (και πιο πλούσια) διασυλλογική διοργάνωση ποδοσφαίρου, δηλαδή το Champions League, αντιμετωπίζουν σήμερα μια σειρά σημαντικών προβλημάτων, κάποιες μάλιστα, βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας. Πως εξηγείται αυτό; Είναι κάποιου είδους κατάρα ή απλά κακή διαχείριση; 

09 Ιανουαρίου 2012

Το χειρότερο για έναν παρανοϊκό, είναι να τον κυνηγούν στα αλήθεια


Διαβάζοντας το prediction (την πρόβλεψη των φίλων του barcelonismo.gr δηλαδή, για το σκορ του αγώνα) πριν το χθεσινό ντέρμπι στο Cornilla el Prat, ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα. Σε σύνολο 20 σχολίων, όλοι προβλέπαμε νίκη και μάλιστα με πολλά γκολ (ο μέσος όρος έβγαινε κάπου στα 3 γκολ υπέρ της Barca). Καμία σχέση δηλαδή με το τελικό 1-1.

05 Ιανουαρίου 2012

Inter. Αγωνιστική Πτώση ή Οικονομικός Όλεθρος;


Δεκέμβριος του 2010: Η ιταλική Inter κατακτά το διηπειρωτικό και γίνεται η πρώτη ιταλική ομάδα στην ιστορία που καταφέρνει να κάνει treble (πρωτάθλημα - κύπελλο Ιταλίας - Champions League). Ιανουάριος 2012: Έναν χρόνο αργότερα, η Inter βρίσκεται στην 5η θέση του ιταλικού πρωταθλήματος μετρώντας μόλις 8 νίκες σε 16 αγώνες, έχοντας υποστεί μάλιστα κάποιες εξευτελιστικές ήττες, ενώ στο Champions League μάτωσε για να περάσει από την φάση των ομίλων. Πού οφείλεται όμως αυτή η μεταμόρφωση προς το χειρότερο; Είναι αγωνιστική η αιτία του κακού;