29 Μαρτίου 2012

Να μην ζήσουμε ξανά ότι και με την Inter


Λευκή ισοπαλία λοιπόν για την Μπάρσα στο Μιλάνο. Η υπόθεση πρόκριση παραμένει ανοικτή ενόψει του επαναληπτικού στη Βαρκελώνη. Πριν από λίγες ημέρες, συζητώντας με τα υπόλοιπα παιδιά μετά τον αγώνα απέναντι στην Μαγιόρκα, μιλούσα για την πεποίθηση μου ότι η Μίλαν είναι ομάδα διαφορετικής φιλοσοφίας από την Ίντερ και εκτιμούσα ότι θα παρακολουθούσαμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερα “τεχνάσματα” από πλευράς Ιταλών.  Η εκτίμηση μου αποδείχθηκε κάκιστη.

23 Μαρτίου 2012

Η Barca παρέδωσε το σκήπτρο της πρωταθλήτριας


Είναι αλήθεια ότι εδώ και μια τετραετία είχαμε σχεδόν ξεχάσει πως είναι να χάνεις από τον αιώνιο αντίπαλο και μάλιστα μέσα στην έδρα σου. Δικαιολογείται λοιπόν εν μέρει η όποια αμηχανία και το σχετικό μούδιασμα, αλλά έως εκεί.

22 Μαρτίου 2012

Cavani. Το καθαρόαιμο και η Camora


Τα μακριά μαλλιά του μαστιγώνουν τον αέρα. Ο καλπασμός του είναι έντονος, αποφασιστικός και προκαλεί νευρικότητα. Αλλάζει κατευθύνσεις και κινείται στον χώρο κάνοντας τις αποστάσεις να φαίνονται πολύ πιο μικρές από ότι στην πραγματικότητα είναι. Χτυπάει με την αποφασιστικότητα κόμπρας και την αποτελεσματικότητα σκορπιού. Θα μπορούσε επίσης να είναι ένα καθαρόαιμο άτι. Δεν είναι όμως. Είναι απλά ο Edinson Cavani.

20 Μαρτίου 2012

Parma FC Μια μεγάλη ομάδα


Σκληρές άμυνες και τακτική υπεροχή, υπήρξαν ανέκαθεν χαρακτηριστικά ποτισμένα στο γενετικό υλικό των Ιταλών. Το επιθετικό και γεμάτο φαντασία ποδόσφαιρο που έπαιζε η άσημη Parma, προερχόμενη από το βόρειο - ανατολικό τμήμα της χώρας, ήταν κάτι διαφορετικό.

19 Μαρτίου 2012

Ο Pique που φταίει για όλα


Οι πιο υποψιασμένοι έχετε ήδη καταλάβει την ειρωνεία στον τίτλο του άρθρο μου. Οφείλεται προφανώς στην σκληρή κριτική που ασκείται εσχάτως από όλους στον Gerard Pique. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και κάντε τον κόπο να με ακολουθήσετε, γιατί έτσι δεν με έχετε ακούσει και μάλλον ούτε πρόκειται να με ακούσετε ξανά στο μέλλον.

18 Μαρτίου 2012

Eric Abidal Mea Culpa


Το καλοκαίρι του 2007, η Barca ανακοίνωσε την απόκτηση του Eric Abidal από την Lyon. Ο Abi, έχοντας συνθέσει τα προηγούμενα χρόνια μαζί με τον Maluda, μια από τις καλύτερες αριστερές πτέρυγες στην Ευρώπη, ερχόταν στην Βαρκελώνη για να λύσει έναν γρίφο σε μια θέση της ενδεκάδας, αυτή του αριστερού οπισθοφύλακα, που έμοιαζε στοιχειωμένη από την εποχή (2002) της αποχώρησης του μεγάλου Sergi Barjuan.

17 Μαρτίου 2012

Derbi Barceloni


Το πιο παλιό τοπικό ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, είναι αυτό μεταξύ της Espanyol και της Barça. Δυο ομάδες από την ίδια πόλη, που βρίσκονται όμως πολύ μακριά τόσο αγωνιστικά, καθώς οι «παπαγάλοι» βρίσκονται μονίμως στην σκιά των blaugrana, όσο και ιδεολογικά.

09 Μαρτίου 2012

Τα κουρέλια τραγουδούν ακόμη


Γράφουμε, διαβάζουμε, ακούμε για μεγάλες ομάδες, τελικούς, συμβόλαια. Ο πραγματικός αθλητισμός όμως τελικά είναι πολύ μακριά από όλα αυτά.

01 Μαρτίου 2012

Bayern Munich: Πιάσε με, αν μπορείς..


Μετά την έρευνα που αφορούσε στην προβληματική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται η Inter και η Manchester United, αλλά και την παρουσίαση του οικονομικού μοντέλου που εφαρμόζει η Porto, οι balacticos επιχειρούν τώρα να ρίξουν μια διεισδυτική ματιά στο οικονομικό γίγνεσθαι ενός συλλόγου- πρότυπο σωστής επιχειρηματικής διαχείρισης: της Bayern Munich.