29 Μαΐου 2012

El Salvador. Ο Πυθαγόρας Του Ποδοσφαίρου



«Ό,τι έχω κάνει το έκανα με το βλέμμα στο μέλλον, συγκεντρωμένος στην εξέλιξη, που σημαίνει πως το παρελθόν δεν είναι κάτι που σκέφτομαι συχνά. Για τους αγώνες που έπαιξα έγραψαν άλλοι, πολύ καλύτερα από εμένα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ιδέα του ποδοσφαίρου και πως αυτό μπορεί να εξελιχθεί». Με τα λόγια αυτά ξεκινά την αυτοβιογραφία του με τίτλο "My turn" μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες που γνώρισε ποτέ ο χώρος του ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον Ιπτάμενο Ολλανδό. Τον αείμνηστο Johan Cruyff. 

25 Μαΐου 2012

Η τελευταία παράσταση της Barcelona του Pep


Στις 13 Μαϊου 2009 στο Μεστάγια, η Μπάρσα διεκδίκησε και κέρδισε τον πρώτο τίτλο της εποχής Guardiola. Το Copa Del Rey. Ακολούθησαν άλλοι 12 τίτλοι και η αυλαία της ομάδας υπό την καθοδήγηση του Pep, θα πέσει σήμερα το βράδυ στη Μαδρίτη αυτή τη φορά, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο (Αθλέτικ Μπιλμπάο) και στα πλαίσια της ίδιας διοργάνωσης.

24 Μαΐου 2012

O Pep γνώριζε για τη διαδοχή Tito


Ο Pep Guardiola εξήγησε στην συνέντευξη τύπου ενόψει του τελικού του Copa Del Rey, την διαδικασία που προηγήθηκε μέχρι την επιλογή του Tito Vilanova, ως αντικαταστάτη του στην τεχνική ηγεσία του ποδοσφαιρικού τμήματος ενώ αναφέρθηκε και σε Laporta - Rosell.

08 Μαΐου 2012

Pep Guardiola. Στο πάνθεον της ιστορίας


Συνηθίζεται να λέμε ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Για τους φίλους της Barcelona τουλάχιστον, το συγκεκριμένο ρητό τίθεται πλέον σε αμφισβήτηση. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια οι τίτλοι που κατέκτησε και κυρίως το ποδόσφαιρο που παρουσίασε το καμάρι της Καταλωνίας, για πολλούς ήταν κάτι πρωτόγνωρο και για κάποιους άλλους πολύ δύσκολο να επαναληφθεί μελλοντικά.

04 Μαΐου 2012

Tito Vilanova. Ο δικαιωματικός διάδοχος


Την τελευταία Παρασκευή του Απρίλη του 2012 ο Pep Guardiola, ο άνθρωπος που συνέδεσε (και) ως προπονητής το όνομα του με μερικές από τις ενδοξότερες σελίδες της ιστορίας του FC Barcelona, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον σύλλογο μετά από 4 χρόνια κατά τα οποία η Μπάρσα κέρδισε τους 13 από τους 17 τίτλους που διεκδίκησε (εκκρεμεί το κύπελλο Ισπανίας).