30 Ιουλίου 2012

Η επική ατυχία του Banega


Ο σοφός λαός λέει πώς, ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Ένας από τους πιο cult ήρωες των balacticos, ο Ever Banega της Βαλένθια, μάλλον δεν έχει υπόψη του την συγκεκριμένη παροιμία, αλλά προφανώς του ταιριάζει γάντι.

22 Ιουλίου 2012

Ο Πάνυ και το "ξενΑδοχείο"


Οι παραμυθένιες ιστορίες των balacticos, από σήμερα γίνονται πιο "πλούσιες'. Πόσοι αλήθεια από την παρέα μας, θυμούνται για παράδειγμα, να έχουν ζήσει από κοντά την 1η εμφάνιση του Παναγιώτη Φασούλα στην Αθήνα, με την φανέλα του ΠΑΟΚ?

15 Ιουλίου 2012

ΕΓΩ - Αυτό δεν είναι ένα αθλητικό άρθρο


Αφιερώματα πρωτότυπα, οικονομικά, σε προσωπικότητες, σε ομάδες, σε τάσεις και καταστάσεις. Όλα σε σχέση με τον αθλητισμό. Αυτοί είναι οι balacticos. Για σήμερα όμως μόνο, θα αλλάξουμε θεματολογία και θα φορέσουμε κοστούμι.

13 Ιουλίου 2012

Αργά και Βασανιστικά. Panenka’s Style.


Η μπάλα κινείται αργά και βασανιστικά προς το κέντρο της εστίας. Ο τερματοφύλακας σπαρταράει σαν το ψάρι, στη γωνία που έχει επιλέξει να πέσει. Ο χρόνος μοιάζει να έχει παγώσει. Η ηχώ ενός ονόματος, πάντα του ίδιου, ακούγεται για άλλη μια φορά. «Το έκανε σαν τον Panenka».

02 Ιουλίου 2012

Balotelli. Κρίνοντας εύκολα ανθρώπους


Ο κόσμος του ποδοσφαίρου, μικρογραφία του αληθινού κόσμου, είναι σκληρός. Πάρα πολύ σκληρός. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν νιώσει στο πετσί τους την παραπάνω διαπίστωση. Ειδικά όταν το «πετσί» τους είναι σκουρόχρωμο, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Ο Μάριο Μπαλοτέλι, έχει σήμερα την τιμητική του στους balacticos.