31 Αυγούστου 2012

Πόσο Χρεωμένη Είναι Η Barça;


Ένας σύλλογος που το σύνολο των παικτών του προέρχεται από τις ακαδημίες του, που έχει σημειώσει τεράστιες αγωνιστικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και το όνομα του γίνεται ολοένα και πιο γνωστό σε όλο τον κόσμο, πως μπορεί να βρίσκεται αντιμέτωπος (σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας του της διοίκησης) με υπέρογκα χρέη? Μετά τα οικονομικά άρθρα για την Ίντερ Μιλάνου, την Μπάγερν Μονάχου, την Μάντεστερ Γιουνάιτεντ και την Πόρτο, ήρθε η ώρα να φιλοξενήσουμε στους balacticos άλλο ένα club ή μάλλον Κάτι Παραπάνω Από Ένα Club. Ο λόγος φυσικά για την Μπαρσελόνα.

30 Αυγούστου 2012

Διδακτική ήττα και ο Νόμος του Merphy


Οι ήττες είναι πολύ πιο διδακτικές από τις νίκες. Δεν αποτελεί δική μου αυθαίρετη εκτίμηση, αλλά πεποίθηση των μεγαλύτερων προπονητών στον κόσμο, σε όποιο άθλημα και αν δραστηριοποιούνται. Η Μπάρσα χθες έχασε τον πρώτο διεκδικούμενο τίτλο της χρονιάς και τον έχασε δίκαια.

26 Αυγούστου 2012

Ο αμετανόητος Mourinho


Ακόμη δεν ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος 2012-13 και ο Jose Mourinho κατάφερε πάλι να τραβήξει πάνω του τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας. Η περίπτωση του Πορτογάλου είναι τελικά μοναδική. Δεν ανήκω στους θαυμαστές του προπονητικού του έργου, δεν με ενθουσιάζει το ποδόσφαιρο που παρουσιάζουν οι κατά καιρούς ομάδες του, ωστόσο δεν είμαι και τρελός. Γνωρίζω καλά ότι έχει φανατικούς θαυμαστές και αναγνωρίζω ότι σε όποιον σύλλογο και αν εργάστηκε, είχε επιτυχίες. Αυτό όμως είναι το ένα κομμάτι.

25 Αυγούστου 2012

Ο αόρατος Bebe


{Μια παλιά ιστορία, που, άγνωστο γιατί, είχαμε ξεχάσει να δημοσιεύσουμε στους balacticos.} Το όνομα Τιάγκο Μανουέλ Ντίας Κορέιρα πιθανόν δεν σας λέει τίποτα. Το όνομα Μπεμπέ όμως, τουλάχιστον στους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, δεν μπορεί.. κάτι θα τους θυμίζει. Ας φρεσκάρουμε όμως λίγο τη μνήμη μας γυρίζοντας πίσω στο καλοκαίρι του 2010.

22 Αυγούστου 2012

Yaya Toure Rules


Ποιος είναι ο καλύτερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής? Υπολογίζοντας ότι στην Γηραιά Ήπειρο αγωνίζεται η αφρόκρεμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με τον Σαμουέλ Ετό από πέρυσι να βγάζει το …χαβιάρι του στην Ρωσία και τον Ντρογκμπά να βρίσκεται εδώ και λίγες εβδομάδες στην Κίνα, ώρα «Γιάγια» συμπεράσματα. Όχι δεν πρόκειται για ορθογραφικό λάθος. Σήμερα θα μιλήσουμε για τον Γιάγια Τουρέ.

Ο Tito, o Pep και οι δύο Sergi


Στις 13 Σεπτεμβρίου 2008 εναντίον της Racing Santander, στην πρώτη χρονιά του Guardiola ως πρώτος προπονητής της Barcelona, κάνει ντεμπούτο σε αγώνα πρωταθλήματος ένας 20χρονος πιτσιρικάς από την δεύτερη ομάδα. Το όνομα του, Sergio Busquets. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ανανεώνει το συμβόλαιο του μέχρι το 2013 και λίγους μήνες αργότερα ξεκινάει βασικός στον τελικό του Champions League. Από τότε αποτελεί αναντικατάστατο στέλεχος της Barca.

19 Αυγούστου 2012

H Barcelona του Tito


Πρώτα ήταν η dream team (1990-94). Ακολούθησε η Pep team (2008-2012). Από φέτος το καμάρι της Καταλονίας με τον Τίτο Βιλανόβα στον πάγκο, περνάει σε μια άλλη εποχή και στην δημιουργία – συνέχεια μιας ομάδας που όλοι όσοι αγαπούν την Μπάρσα, εύχονται να μείνει στην ιστορία ως η Tito team. Στην αφετηρία λοιπόν της νέας εποχής, ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια πιο ενδελεχή ματιά στο ρόστερ των blaugrana, εξετάζοντας κάθε γραμμή ξεχωριστά. Τι περιμένουμε να δούμε; Ποιες είναι οι σταθερές, υπάρχουν ερωτήματα, ποιοι οι νέοι πρωταγωνιστές; 

18 Αυγούστου 2012

Η μεγαλύτερη στιγμή για τους balacticos


η σχετική κοινοποίηση που περιγράφεται στο άρθρο








Η υπόθεση με τις απειλές που δέχθηκε ένας αθλητής, (διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ) επειδή τόλμησε να δηλώσει την αγάπη για την πατρίδα του, δεν μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους τους balacticos. Έτσι αφού παρακολουθήσαμε το θέμα μέσω του εξαιρετικού δημοσιογράφου Germa Capdevilla, το παρουσιάσαμε στο blog. Ο Germa μετέδωσε το άρθρο μας στην Καταλονία μέσω του twitter με τίτλο: «Αντιδράσεις στην Ελλάδα που μας αγγίζουν.»  Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική και μας κάνει υπερήφανους. Εννοείται ότι θα συνεχίσουμε να στηλιτεύουμε αντίστοιχα περιστατικά που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και καμία σχέση δεν έχουν με τα αθλητικά αλλά και πολιτιστικά ιδεώδη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στον Germa.

11 Αυγούστου 2012

Sergi Roberto Το μέλλον του ανήκει.


Πέρυσι τέτοια εποχή, ο παίκτης - έκπληξη στην προετοιμασία της Barcelona ήταν ο Thiago Alcantara. Φέτος είναι η σειρά του Sergi Roberto που -αν και παίκτης της δεύτερης ομάδας- έχει αγωνιστεί και στα 4 φιλικά που έχει δώσει μέχρι στιγμής η ομάδα του Tito Vilanova, κάτι που συνέβη μόνον με ακόμη δύο παίκτες, τους Dani Alves και Alexis. Είναι μάλιστα αυτός που κατέγραψε τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (264').

10 Αυγούστου 2012

«Θάνατος Στον Alex Fabregas»


Ο Alex Fabregas είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του χόκεϊ επί χόρτου στην Ισπανία. Έλαβε μέρος (για τρίτη φορά ) με την Ολυμπιακή Ομάδα στους αγώνες του Λονδίνου και είναι Καταλανός όπως και άλλοι 15 από τους 18 συνολικά παίκτες που συμμετείχαν στην αποστολή). Και αυτό είναι πρόβλημα.

07 Αυγούστου 2012

Η πρόκληση, είναι να συνεχιστεί ο κύκλος με τον Tito


Ο Carles Vilarrubi είναι θεσμικός αντιπρόεδρος του FC Barcelona και άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Sandro Rosell. Με αφορμή την συμπλήρωση αυτήν την εβδομάδα, δύο χρόνων από την ανάληψη καθηκόντων για την διοίκηση Rosell, παραχώρησε συνέντευξη - ποταμό στον Fernando Belch για λογαριασμό του EL9 και μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα της Barca. Για τον Rosell, τον Laporta, την σχέση του με τον Perez, τον Mourinho, τις μεταγραφές, την ισπανική ομοσπονδία και πολλά ακόμη.

05 Αυγούστου 2012

Η σημασία της 11ης Σεπτεμβρίου για την Καταλωνία

L Onze de Setembre. Πίνακας του Estruch
Στο άκουσμα της ημερομηνίας 11η Σεπτεμβρίου ή αλλιώς 9/11, το μυαλό των περισσότερων πηγαίνει στα θλιβερά γεγονότα του 2001, με την πτώση των δίδυμων πύργων στις Η.Π.Α. Λίγοι γνωρίζουν ότι η ημερομηνία αυτή, είναι συμβολική από πολύ παλαιότερα για έναν άλλο λαό. Τους Καταλανούς.