29 Οκτωβρίου 2012

Ο αγώνας που πυροδότησε τα Βαλκάνια


Στις 6 Μαϊου του 1990, οι εκλογές του τοπικού κοινοβουλίου στην Κροατία, ανέδειξαν νικητή τον Φράνιο Τούτζμαν, ηγέτη της Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης, του κόμματος δηλαδή που υποστήριζε την ιδέα για μια ανεξάρτητη Κροατία. Μία εβδομάδα αργότερα στο Ζάγκρεμπ, η τοπική Ντιναμό θα αντιμετώπιζε τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, στα πλαίσια του γιουγκοσλαβικού πρωταθλήματος. Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 13 Μαϊου εκείνου του έτους στο στάδιο Μακσιμίρ, έμελλε να μείνουν στην ιστορία, όχι όμως για αθλητικούς λόγους.  

23 Οκτωβρίου 2012

Τελεία στην σπέκουλα του Perez


Στις 13 Μαρτίου του 2011, στην εκπομπή El Partido De Las 12, του ραδιοφωνικού σταθμού Cadena Cope, ο δημοσιογράφος Χουάν Αντόνιο Αλκάλα, ισχυρίστηκε, επικαλούμενος πηγές, μέσα από την διοίκηση των Μερένχες, ότι η Ρεάλ Μαδρίτης, επρόκειτο να ζητήσει αυστηρότερους ελέγχους από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, όσον αφορά το θέμα του ντόπινγκ. Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι η Μπάρσα και η Βαλένθια, συνεργάζονται με γιατρούς αμφιβόλου αξιοπιστίας.

21 Οκτωβρίου 2012

Ο Javier Zanetti και οι Zapatistas


Ο Javier Zanetti, είναι ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές, που έχει προσφέρει η Αργεντινή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο 39χρονος δεξιός οπισθοφύλακας, αγωνίζεται τα τελευταία 17 χρόνια στην Inter, όντας παρών σε κάποιες από τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας των nerazzuri. Ο Zanetti όμως δεν είναι απλά ένας μεγάλος παίκτης. Είναι και ένας έντονα πολιτικοποιημένος άνθρωπος.

16 Οκτωβρίου 2012

Rene Huigita. Το χτύπημα του σκορπιού


Πέρασαν 17 χρόνια από την ημέρα που το παλιό Wembley και όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος, έγιναν μάρτυρες μιας από τις εντυπωσιακότερες αποκρούσεις που έχουμε δει ποτέ από τερματοφύλακα. Ο άνθρωπος που εκείνη την βραδιά, χωρίς να το γνωρίζει, θα περνούσε στην ιστορία, ήταν ο Κολομβιανός Rene Higuita. Όσοι όμως πιστεύετε ότι αυτό το άρθρο αφορά μόνο μία απόκρουση, μάλλον θα εκπλαγείτε.

14 Οκτωβρίου 2012

Dinamo. Οι ομάδες των μυστικών υπηρεσιών

Πόσες ποδοσφαιρικές ομάδες γνωρίζετε, που φέρουν το όνομα Dinamo; Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλές, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Ποιος ήταν όμως ο πρώτος σύλλογος που χρησιμοποίησε αυτό το όνομα και πως αυτό εξαπλώθηκε και χρησιμοποιήθηκε σε τόσες χώρες;

10 Οκτωβρίου 2012

Γλυκόπικρο clasico


Το τρίτο  clásico για την φετινή αγωνιστική περίοδο, μας άφησε χρόνους και αφού παρακολούθησα σήμερα τον απόηχο του, μέσα από αρθρογραφία και δηλώσεις των πρωταγωνιστών, θα τολμήσω να γράψω, ως άλλος γευσιγνώστης, τι με πίκρανε και τι με γλύκανε, από την χθεσινή βραδιά στο Κάμπ Νόου.

06 Οκτωβρίου 2012

Το χάσμα με την Μαδρίτη είναι αγεφύρωτο. Ευτυχώς


Ομολογώ ότι δεν σκόπευα να γράψω πριν το αυριανό κλάσικο. Το διαδίκτυο βομβαρδίστηκε σήμερα με εκατοντάδες αξιόλογα (και όχι μόνο) άρθρα, σε σχέση με την αυριανή τιτανομαχία. Τι θα μπορούσε να προσφέρει ένα ακόμα, ενός (Έλληνα μάλιστα) φιλάθλου;