30 Νοεμβρίου 2012

H Barcelona και η επέλαση των Αράβων

Ο Tamin Bin Hammad Ak Thani, είναι γιός του Εμίρη του Κατάρ και πρώτος διάδοχος του θρόνου. Πολύ καλός του φίλος, από τα παιδικά του ακόμη χρόνια, είναι ο Nasser Al Khelaifi, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας. Οι δυο τους εικάζεται ότι μεγάλωσαν μαζί, παίζοντας στην βασιλική αυλή των ανακτόρων.  Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του Tamin έχτιζε στο Κατάρ μια οικονομική αυτοκρατορία που εν έτη 2012 έχει δύο ναυαρχίδες. Το Al Jazeera και τις αεροπορικές γραμμές του Κατάρ, ενώ θέλοντας να δείξει και την φιλανθρωπική του δράση, ίδρυσε και το Qatar Foundation, πρόεδρος του οποίου είναι μία (από τις πολλές) συζύγους του.

24 Νοεμβρίου 2012

Μουσείο Καρδιάς Για Την Barcelona

Το μουσείο της Μπάρσα είναι ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς, όλων όσων επισκέπτονται την πανέμορφη Βαρκελώνη. Και όχι άδικα. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο όμως, στην Βαρκελώνη λειτουργεί ακόμη ένα μουσείο όπου μπορεί κανείς να δει, σημαντικότατα κειμήλια από την ιστορία της Μπάρσα. Δεν είναι μεγάλο, όπως αυτό του συλλόγου, είναι όμως φτιαγμένο με ψυχή και μεράκι και κάποια από τα αντικείμενα που διαθέτει, είναι πραγματικά μοναδικά στο είδος τους.

23 Νοεμβρίου 2012

Ultras Sur. Από την Μαδρίτη, για την Ισπανία


Ανήκουμε σε αυτούς, που δίνουν τα πάντα για μια ιδέα. Λένε ότι δημιουργούμε προβλήματα. Ίσως ανήκουμε στους τελευταίους επαναστάτες, αλλά είμαστε πεπεισμένοι, ότι θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους, για να υπερασπιστούμε τα πιστεύω μας.

16 Νοεμβρίου 2012

Από το foundation στην Qatar Airways. Ακολουθεί το Camp Nou;


Υπάρχει κανείς που δεν το περίμενε; Υπάρχει κάποιος που δεν υποπτεύθηκε, πως από την στιγμή που η Μπάρσα αποφάσισε να τοποθετήσει χορηγό στη φανέλα της, δεν θα αργούσε και η μέρα που το «κοινοφελές ίδρυμα» της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, θα έδινε τη θέση του, σε μια, οποιαδήποτε άλλη, καθαρά επιχειρηματική λεζάντα; Στην συμφωνία με το Κατάρ, φαίνεται ότι υπήρχαν πολλά «ψιλά γράμματα» που όσο και αν ψάξαμε (στα πλαίσια φυσικά της δευτερογενούς έρευνας) φυσικά δεν μάθαμε ποτέ και ένα ένα, βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια.

09 Νοεμβρίου 2012

Η άσβεστη δίψα των άθλιων


Ο Λέο Μέσι, πριν από λίγες ημέρες, βίωσε για πρώτη φορά στην ζωή του, ένα συναίσθημα, που κανένα από τα εκατοντάδες γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής στην καριέρα του, δεν μπορεί να του χαρίσει. Έγινε πατέρας. Η Μπάρσα, δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις μεσούσης αυτής της εβδομάδας (πράγμα σπάνιο) και έτσι, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Λέο, να ζήσει για λίγες ώρες παραπάνω, την ευτυχία της οικογένειας του. Μάταια όμως.

08 Νοεμβρίου 2012

H Celtic έδειξε τις αδυναμίες


Πέρασε αρκετός καιρός, από την τελευταία φορά που ασχολήθηκα αρθρογραφικά, με τα αγωνιστικά πεπραγμένα της Barca. Για την ακρίβεια, ήταν ακριβώς πριν από έναν μήνα, στις 8 Οκτωβρίου, μετά το clasico απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν ήταν μια εσκεμμένη επιλογή από πλευράς μου. Πολύ απλά, στο διάστημα αυτό, έκρινα ότι δεν υπήρχε κάτι νέο να προσθέσω, σε σχέση με αυτά που είχα ήδη αναφέρει και βλέπουμε από την ομάδα του Τίτο, στους αγωνιστικούς χώρους.

03 Νοεμβρίου 2012

Η SuperDepor και το el Centenariazo


Η Deportivo La Coruna ήταν από παλιά γνωστή στην Ισπανία, σαν μια ομάδα-ανελκυστήρας. Την δεκαετία του 60, οι Blanquiazules (προσωνύμιο που απέκτησε εξαιτίας του μπλε και άσπρου χρώματος της φανέλας της) είχαν κερδίσει 4 φορές το πρωτάθλημα στην Β κατηγορία του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να καταφέρουν να εδραιωθούν στην Primera Division. Όλα όμως άλλαξαν το 1991.