30 Δεκεμβρίου 2012

Γνωρίζαμε ότι με τον Zlatan παίρναμε ρίσκο


Ο άνθρωπος που διετέλεσε πρόεδρος της Barcelona, στην πιο επιτυχημένη περίοδο της ιστορίας της, ο Joan Laporta, παραχώρησε συνέντευξη στην γαλλική έκδοση του eurosport και αναφέρθηκε σε πρόσωπα και καταστάσεις που απασχολούσαν στο πρόσφατο παρελθόν και συνεχίζουν να βρίσκονται, στην επικαιρότητα του συλλόγου. Επέλεξα λοιπόν να σας αποχαιρετήσω αρθρογραφικά για το 2012, αναδημοσιεύοντας τα κυριότερα αποσπάσματα της. Άλλωστε, όπως έχω πει και παλαιότερα, ο Laporta μπορεί για πολλούς, να είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, βαρετός όμως, δεν υπήρξε ποτέ.

27 Δεκεμβρίου 2012

2012 Blaugrana στιγμές


Το 2012 σε λίγες ημέρες θα αποτελεί παρελθόν. Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό, λέω σήμερα να εστιάσω σε μερικές ημερομηνίες, περιστατικά και κάποια πρόσωπα, που, τουλάχιστον στην δική μου μνήμη, θα μείνουν χαραγμένα. Ζητώ εξ αρχής την επιείκεια σας, καθώς είναι βέβαιο, ότι θα παραλείψω πολλά. Ένας τόσο ζωντανός οργανισμός άλλωστε, όπως είναι η Μπάρσα, προσφέρει καθημερινά συγκινήσεις και ποικιλόμορφα συναισθήματα. Δεν πρόκειται για μια αναλυτική ανασκόπηση. Τα σχόλια είναι ελεύθερα, οπότε θα χαρώ να συμπληρώσετε, ότι θεωρείτε σημαντικό.

19 Δεκεμβρίου 2012

Περαστικά Tito!


Υπάρχουν στιγμές, που τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ή μπορεί και να το χρησιμοποιώ τώρα, απλά για να δικαιολογήσω την αμηχανία μου και την αδυναμία μου αν προτιμάτε, να γράψω κάτι περισσότερο από μια απλή ευχή για ταχεία ανάρρωση, στον προπονητή της ομάδας μας, μετά τις εξελίξεις που αφορούν στην υγεία του. Η ζωή είναι έτσι φτιαγμένη, που οτιδήποτε συμβαίνει, είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχθούμε, με όσον το δυνατόν περισσότερη ψυχραιμία. Και να θέλαμε, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

17 Δεκεμβρίου 2012

Αντισώματα και μαγεία


Οι αγώνες μεταξύ της Μπάρσα και της Ατλέτι, προσφέρουν παραδοσιακά, συγκινήσεις και σπουδαίο θέαμα. Η χθεσινοβραδινή τους αναμέτρηση, ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση, της παραπάνω διαπίστωσης. Προσωπικά, νιώθω ότι παρακολούθησα έναν από τους ωραιότερους αγώνες της χρονιάς και ομολογώ ότι μέσα στο 2012, καμία άλλη φορά, δεν απόλαυσα τόσο πολύ, παιχνίδι της Μπάρσα. Ο τρόπος που αγωνίστηκε απέναντι μας η Ατλέτι, δείχνει ότι δικαιότατα είναι αυτή τη στιγμή, ο κύριος ανταγωνιστής μας, για τον τίτλο του πρωταθλητή.   

07 Δεκεμβρίου 2012

Η δήλωση της χρονιάς, ανήκει στον Messi


Δεν συνηθίζω να αναφέρομαι συχνά στον Messi. Όχι επειδή δεν τον θαυμάζω απεριόριστα, αλλά επειδή γράφονται τόσα πολλά, άλλα αξιόλογα και άλλα, λιγότερο σημαντικά, για τον Αργεντινό μάγο, που συνήθως νιώθω, ότι δεν έχω να προσθέσω κάτι διαφορετικό.

05 Δεκεμβρίου 2012

20 μίλια από το Vukovar


Η λέξη ντέρμπι (με αγγλική καταγωγή, από την ομώνυμη πόλη) στην Ελλάδα χρησιμοποιείται καταχρηστικά, καθώς ο όρος αφορά την αντιπαλότητα ομάδων που προέρχονται μόνον από την ίδια περιοχή.

04 Δεκεμβρίου 2012

Τι έχει χτίσει ο Mourinho στη Μαδρίτη;


Όταν πριν δυο χρόνια, το καλοκαίρι του 2010, ο Jose Mourinho ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης, είχε δηλώσει ότι σημαντικό κίνητρο για εκείνον, στο να αποδεχθεί την πρόταση του Florentino Perez, εκτός του ονόματος της Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν και το γεγονός ότι στο ισπανικό πρωτάθλημα αγωνίζεται η Barcelona, της οποίας την «ηγεμονία» φιλοδοξούσε να σπάσει. Δύο και κάτι χρόνια μετά, οι φήμες που τον θέλουν κοντά στην έξοδο το επόμενο καλοκαίρι, ακούγονται πιο πειστικές από ποτέ. Και η πρωτοκαθεδρία των blaugrana στις συνειδήσεις των ουδέτερων φίλων του ποδοσφαίρου, έχει παίξει τον δικό της ρόλο.