19 Ιουλίου 2013

Ο Rosell είναι ακατάλληλος


Ο λαός λέει ότι οι συμφορές μπαίνουν στο σπίτι μας, από την πόρτα που αφήνουμε εμείς ανοιχτή. Δεν βρίσκω τίποτα πιο ταιριαστό να παραθέσω, για όλο αυτό το θλιβερό γαϊτανάκι- ξεκατίνιασμα, που ζήσαμε τις τελευταίες εβδομάδες στην Barcelona.
Παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Δευτέρα ο Sandro Rosell, καθώς και εκείνη των Tito Villanova και Άντονι Andoni Zubizarreta, που ακολούθησε την Τρίτη. Δύο μέρες μετά λοιπόν και με περισσότερο καθαρό μυαλό, θα πω δυο λόγια μόνο, καθώς ήδη γράφηκαν, σχολιάστηκαν και ειπώθηκαν πολλά για τις δηλώσεις των τριών αντρών και ο καθένας μας, έβγαλε τα συμπεράσματα του.

Δική μου εκτίμηση μου είναι ότι με τον Sandro Rosell στο τιμόνι, η ταυτότητα του συλλόγου πλέον κινδυνεύει. Η Masia έχει περάσει εμφανέστατα σε δεύτερο πλάνο και το μόνο που ακούμε διαρκώς, είναι η απαρίθμηση αριθμών και ποσών που αφορούν σε χρέη που μειώνονται (και για τους οποίους φυσικά και δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι ισχύουν) καθώς και μια αγωνιώδης προσπάθεια να πεταχτούν στα σκουπίδια οι κοινωνικοί αγώνες του συλλόγου, στον βωμό της δήθεν ουδετερότητας. Ο Rosell πλέον, όποτε μιλάει εκτίθεται όλο και περισσότερο, όπως συνέβη την περασμένη Δευτέρα.  

Όσο για τον Tito, δυστυχώς όσα έγραφα στο τελευταίο μου άρθρο δεν επιβεβαιώθηκαν. Το τσεκούρι του εμφυλίου δεν θάφτηκε. Φυσικά αυτό δεν βαρύνει μόνο τον Tito αλλά και τον Pep. Όταν είσαι 30 χρόνια φίλος με κάποιον, τον παίρνεις τηλέφωνο, συναντιέσαι και ξεκαθαρίζεις τις τυχών παρεξηγήσεις, εφόσον βέβαια λύνονται. Σίγουρα πάντως δεν λύνονται μέσω των αδηφάγων ΜΜΕ.

Πάμε όμως παρακάτω και ας γίνουμε λίγο αισιόδοξοι. Γιατί τα δικά μας (δεδομένα) προβλήματα, θα τα συζητάμε και θα προβληματιζόμαστε, όπως τόσο καιρό κάνουμε χωρίς να βάζουμε το κεφάλι μας στην άμμο, αλλά δεν θα αφήσουμε και την ομάδα βορά στα χέρια κακόβουλων λασπολόγων. 

Η ομάδα λοιπόν ξεκίνησε την προετοιμασία της την Δευτέρα και πέραν των ανοιχτών υποθέσεων της αποχώρησης κάποιων παικτών και της απόκτησης κάποιου ή κάποιων άλλων, υπάρχουν και θετικά μηνύματα. Τέτοιο ήταν η συνέντευξη Τύπου στην οποία παραβρέθηκε ο Leo Messi και στην οποία παρουσιάστηκε ήρεμος και σίγουρος, μένοντας μακριά από αντιπαραθέσεις και αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις, κάτι που ο σύλλογος έχει ανάγκη, ιδίως αυτή την περίοδο.

Η Barca ήταν, είναι και θα παραμείνει, μαγαζί γωνία. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό προς κάθε ενδιαφερόμενο, είτε λέγεται Sandro Rosell, είτε βάλτε όποιο όνομα εσείς θέλετε. Η Barca επίσης ΔΕΝ εκβιάζεται. Έχει μείνει όρθια για 40 χρόνια με την μπότα του Franco στον σβέρκο της. Οι απειλές νεόπλουτων ότι θα «αρπάξει» τον Messi, τον Iniesta και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, δεν φοβίζουν. Μερικά πράγματα δεν αγοράζονται. Και αυτό καλό είναι να το καταλάβει και το τωρινό προεδρείο του συλλόγου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου