31 Μαρτίου 2013

29 Μαρτίου 2013

Tiqui-taka. Η εξειδίκευση της απλότητας


«Estamos tocando tiqui-taka tiqui-taka» είπε σε κάποια στιγμή ο συγχωρεμένος Andres Montes, περιγράφοντας για λογαριασμό της ισπανικής τηλεόρασης, τον αγώνα της εθνικής Ισπανίας εναντίον της Τυνησίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και κάπως έτσι πιθανολογείται ότι βρήκε τον σύγχρονο ανάδοχο του, ένα από τα πιο διάσημα συστήματα του ποδοσφαίρου, το ίδιο που χάρισε στην Barça (αλλά και στην εθνική Ισπανίας) τόσες επιτυχίες την τελευταία πενταετία.

16 Μαρτίου 2013

O Mourinho, o Domi και η κούπα του 1997


15 χρόνια πέρασαν από τότε που η PSG βρέθηκε στον δρόμο της Barcelona σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ήταν ο τελικός του κυπέλλου κυπελλούχων στο Roterdam, στο γήπεδο της Feyenord. Ας κάνουμε λοιπόν μαζί μια μικρή αναδρομή σε εκείνο το βράδυ της Τετάρτης, πριν από 15 χρόνια, που βρήκε την Barcelona κυπελλούχο Ευρώπης.

09 Μαρτίου 2013

Pique Μας λείπει πολύ ο Tito


Ο Gerard Pique ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή Football Focus του BBC. Η εκπομπή ξεκίνησε υπό τον ήχο του… waka waka και ο κεντρικός αμυντικός της Barcelona, απάντησε σε πολλά και ενδιαφέροντα.

06 Μαρτίου 2013

H Remontada με τη Milan θα είναι φάρμακο


Μετά από μια τρικυμία, όσο ισχυρή κι αν είναι αυτή, όσες ζημιές και αν προκαλέσει, έρχεται πάντα η ηρεμία. Το διήμερο ρεπό που πήραν οι παίκτες της Μπάρσα, έχω την εντύπωση ότι ήταν μια πολύ σωστή κίνηση του τεχνικού επιτελείου. Το μυαλό των ποδοσφαιριστών έπρεπε (πρέπει) επειγόντως να καθαρίσει και η ένταση πρέπει να εκτονωθεί, καθώς οι δύο σημαντικότεροι στόχοι της φετινής αγωνιστικής περιόδου, είναι ακόμη μπροστά. Με σημαντικό πλεονέκτημα σε ότι αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας, (αλλά χωρίς ακόμη να έχει εξασφαλιστεί ο τίτλος) και με αντίστοιχο μειονέκτημα στο Champions League, (όπου επίσης όμως, η ομάδα είναι ακόμη ζωντανή).

02 Μαρτίου 2013

Δεύτερο απανωτό χαστούκι


Δύο ήττες από την Μαδρίτη μέσα σε λίγα 24ωρα.. Βαρύ και ασήκωτο το δίχως άλλο. Οι δρόμοι από εδώ και πέρα? Οι εξής δύο: Ο πρώτος: Απαξίωση της ομάδας, ατελείωτες κατάρες σε ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση κτλ, εμφύλιοι με την μορφή τσακωμών μεταξύ των φιλάθλων, γκρίνια, μουρμούρα και άλλα χαριτωμένα. Ο δεύτερος: Ψυχραιμία. Ναι, τόσο απλά. Ψυχραιμία και καθαρό μυαλό ώστε να μπορέσουμε να δούμε τα προφανή.