24 Απριλίου 2013

Η λογική του παραλόγου


Πριν από λίγα βράδια, γράφοντας για τον σημερινό ημιτελικό, έλεγα ότι η Μπάρσα έχει προβλήματα, αλλά κανένας (από την ομάδα) δεν πρόκειται να τα επικαλεστεί. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος, που για ακόμη μια φορά αυτά τα παιδιά μας επιβεβαίωσαν. Όποιος ρίξει μια ματιά στις δηλώσεις των μπλαουγκράνα μετά την λήξη του αγώνα στο Μόναχο, θα το διαπιστώσει άμεσα. Το γενικό συμπέρασμα προκύπτει σχεδόν εύκολα: Η Μπάγερν ήταν εμφανώς η ομάδα που σήμερα δικαιούνταν τη νίκη. Και την πήρε με τρόπο εμφατικό.

11 Απριλίου 2013

Νεκρή καβάλα στο άλογο


2008-2013. Έξι χρόνια, έξι συνεχείς παρουσίες στα ημιτελικά του Champions League. Η τελευταία, εξασφαλίστηκε μόλις πριν από λίγες ώρες μετά την ισοπαλία με την PSG στο Κάμπ Νόου και η αλήθεια είναι ότι ήταν η λιγότερο πειστική. Είναι γεγονός ότι αν δεν επιστρατευόταν ο τραυματισμένος και ανέτοιμος Μέσι, η κλήρωση της Παρασκευής, ελάχιστη σημασία θα είχε για τους φίλους της Μπάρσα. Ηγέτης αγωνιστικός εντός γηπέδου, πέραν πάσης αμφιβολίας και πλέον καθοδηγητής και στον ψυχολογικό τομέα, με τον Πουγιόλ που πρώτευε παραδοσιακά σε αυτόν τον τομέα, να βρίσκεται στα πιτς λόγω τραυματισμών. 

05 Απριλίου 2013

Valdes Θέλω να ζήσω νέες προκλήσεις


Ο Victor Valdes παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο περιοδικό Four Four Two, η οποία θα δημοσιευθεί στο τεύχος Μαϊού. Ο Victor μιλάει έξω από τα δόντια, (ίδιον του χαρακτήρα του άλλωστε) για πολλά και ενδιαφέροντα. Για τις διαφορές Pep και Tito, για τους καλύτερους αντιπάλους που έχει αντιμετωπίσει, αλλά και για το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Μεταφράσαμε την συνέντευξη με την πολύτιμη βοήθεια του γιατρού μας, του Dimos El Grec

03 Απριλίου 2013

Δεν ήταν λαμπερή στην πόλη του φωτός


Ο αγώνας του Πάρκ ντε Πρενς, άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Με νωπές ακόμη τις μνήμες του σκληρού 2-0 στο Μιλάνο, δεν μπορεί να υπάρχει δυσαρέσκεια για το τελικό 2-2 με το οποίο επιστρέφει στην Βαρκελώνη η Μπάρσα. Την επόμενη Τετάρτη στο Κάμπ Νόου, δεν απαιτούνται εκ προοιμίου 3 ή 4 γκολ για να έρθει η πρόκριση, ωστόσο η κατάσταση είναι πολύ πιο περίπλοκη από ότι ίσως φαίνεται.