29 Σεπτεμβρίου 2013

Το χαρακίρι του Gaspar Iniguez


Μερικοί άνθρωποι λένε ότι το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η προσέγγιση. Τους διαβεβαιώνω ότι είναι πολύ πιο σοβαρό από αυτό, έλεγε ο αείμνηστος Μπίλ Σάνκλι, ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της Λίβερπουλ. Ο Γκασπάρ Ινίγκεζ, ποδοσφαιριστής της Αρχεντίνος Τζούνιορς, γεννήθηκε το 1994, 13 ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατο του Σάνκλι.

24 Σεπτεμβρίου 2013

Tata Martino Κουβαλώντας σκιές του παρελθόντος


Παρακολουθώντας την συνέντευξη Τύπου του Tata Martino ενόψει του βραδινού αγώνα απέναντι στην La Real, ομολογώ ότι ενοχλήθηκα και προβληματίστηκα. Είναι κατανοητό ότι πρόκειται για ένα νέο πρόσωπο στην καθημερινότητα του συλλόγου και ότι αναπόφευκτα οφείλει να εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει, αρχικά στους δημοσιογράφους, οι οποίοι με την σειρά τους οφείλουν να ενημερώνουν τον κόσμο για τις ιδέες και την φιλοσοφία του νέου προπονητή της Barca. Αυτό είναι φυσιολογικό, μάλλον είναι και αναγκαίο ώστε να γνωριστούμε.

23 Σεπτεμβρίου 2013

Dennis ο τρομερός


Ιδιοφυία και κλάση. Η κλάση είναι φυσικά συνδεδεμένη με όσα θέλεις και μπορείς να κάνεις με την μπάλα, όμως η ιδιοφυία σου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιείς την τεχνική σου, με ξεχωριστό τρόπο. Πίσω από όσα κάνει, υπάρχει πάντα το κεφάλι, το μυαλό. Και η τεχνική του, του επιτρέπει να κάνει όσα σκέφτεται και να τα εκτελεί ακριβώς με τον τρόπο που θέλει.” Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Arsen Wenger, στην προσπάθεια του να περιγράψει τον Dennis Bergkamp. Ό,τι θα επιχειρήσουν να κάνουν δηλαδή σήμερα και οι balacticos.