27 Οκτωβρίου 2013

Για τον Tito και την Καταλονία


Άγχος, αγωνία, περηφάνια, συγκίνηση, χαρά, έκπληξη, ανακούφιση, εκνευρισμός, προβληματισμός, ένταση. Είναι μερικά μόνο από τα πολλά συναισθήματα που βιώσαμε χθες, πριν-κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του clasico.

25 Οκτωβρίου 2013

To clasico είναι κοινωνικό γεγονός


Μια ακόμη στάση στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Μόνο τρεις βαθμοί που δεν αρκούν για να κρίνουν τον πρωταθλητή. Θα τις ακούσετε πολλές φορές αυτές τις φράσεις το προσεχές διήμερο. Θα τις ακούσετε, αλλά μην τις πιστέψετε. Όχι επειδή στερούνται ρεαλιστικής βάσης, αλλά επειδή το να εξετάζεις μια αναμέτρηση της Barça με την Ρεάλ Μαδρίτης σαν ένα απλό παιχνίδι, είναι σχεδόν σαν να πετάς στα σκουπίδια κοινωνικούς αγώνες δεκαετιών και κουλτούρες (τόσο της καταλανικής όσο και της καστιγιάνικης) χιλιάδων χρόνων.

23 Οκτωβρίου 2013

Εξαρτημένη από τον Messi


Δεύτερη ισοπαλία μέσα σε 4 ημέρες για την Μπάρσα, που επιστρέφει σε λίγες ώρες στην Βαρκελώνη μετά το 1-1 στο Μιλάνο απέναντι στην Μίλαν. Λίγα πράγματα μας έκαναν εντύπωση σήμερα και περισσότερα ήταν εκείνα που μάλλον μας προβλημάτισαν. Στην πραγματικότητα η εικόνα ήταν οικεία και θύμισε πολλές στενάχωρες βραδιές του πρόσφατου παρελθόντος.

06 Οκτωβρίου 2013

Ένα τραγούδι ακόμα


Άλλο ένα απολαυστικό Σαββατόβραδο πρόσθεσε χθες η Μπαρσελόνα στο ενεργητικό της. Ήταν μία από τις λίγες φορές τα τελευταία χρόνια, που η απουσία του Messi από τον αγωνιστικό χώρο του Camp Nou, δεν έγινε αισθητή. Βοήθησαν σ’ αυτό, τόσο η παρουσία του Neymar, όσο και ο γεμάτος με αυτοπεποίθηση Alexis. Ο Χιλιανός απέδειξε πρωτίστως στον ίδιο του τον εαυτό, πως αν αγωνίζεται απαλλαγμένος από το απίστευτο άγχος που συνήθως τον διακατέχει, μπορεί να είναι ένα πολύτιμο βέλος στην φαρέτρα του Martino.