24 Νοεμβρίου 2013

O Lluis Lainz για τον Carles Puyol


Η ιστορία του αρχηγού της Μπαρσελόνα, ενός από τους λίγους παίκτες που έφτασε τις 100 συμμετοχές με τους φούριας ρόχας. Οι ρίζες του, η παιδική του ηλικία, το ξεκίνημα του στο ποδόσφαιρο, η άφιξη του στον σύλλογο και πάνω απ’ όλα τα 14 γεμάτα αφοσίωση χρόνια του, στην πρώτη ομάδα.  Μια ιστορία γεμάτη γεγονότα, ανέκδοτα περιστατικά και πολλούς τίτλους. Στα 35 του, ο Κάρλες Πουγιόλ δεν είναι μόνο ένας από τους σπουδαιότερους αμυντικούς στην ιστορία του αθλήματος, αλλά και ένα άτομο με απίστευτη ανθρώπινη ποιότητα, που μετατράπηκε σε πρότυπο για όλο τον κόσμο.

05 Νοεμβρίου 2013

Mes Que Un Club Για πόσο ακόμα;


Το σημερινό άρθρο είναι περισσότερο μια βαθιά βουτιά μέσα από 10247 λέξεις, στα ενδότερα ενός συνθήματος, από τα πιο δυνατά του παγκόσμιου αθλητισμού. Mes que un club ή αλλιώς, κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος. Έτσι αυτοπροσδιορίζεται το FC Barcelona. Οι αγωνιστικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων έχουν εκτινάξει την δημοφιλία της, ωστόσο η Barça είναι πολύ περισσότερα από κούπες και νίκες. Η μήπως αυτή ακριβώς η κατάκτηση της, τείνει να αποτελέσει παρελθόν; Η σημερινή μας παρέμβαση, δεν αποτελεί μια διθυραμβική ωδή, ούτε βέβαια και ένα κατηγορητήριο.

04 Νοεμβρίου 2013

Καληνύχτα περίεργε


Τι ωραία που προσγειώνεται το αεροπλάνο της Qatar Airways στο el prat στην γνωστή διαφήμιση.. Χαμογελαστές αεροσυνοδοί και η πόλη βαμμένη στα blaugrana. Ο Pique στο ρόλο υπαλλήλου κάτι μοιάζει να παραδίδει, τι να είναι άραγε; Και γιατί μοιάζει τόσο θλιμμένος; Μήπως είναι τα κλειδιά που οδηγούν στο DNA του συλλόγου; Μήπως είναι η ίδια του η αξιοπρέπεια;

03 Νοεμβρίου 2013

Atleti, Ο παράδεισος των επιθετικών


Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να βρίσκεται σχεδόν πάντα στην σκιά της απαστράπτουσας συμπολίτισσας της, ωστόσο έχει αρκετούς λόγους για τους οποίους μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι ένα από τα πολυτιμότερα στολίδια της La Lliga.