27 Δεκεμβρίου 2013

2013 Blaugrana Στιγμές Που Ξεχώρισαν


Άλλη μια χρονιά μας αφήνει ή καλύτερα την αφήνουμε πίσω και είναι η ώρα για μια αναδρομή των όσων ζήσαμε το 2013, σε σχέση με την Barça. Δεν πρόκειται για ένα αγωνιστικό χρονολόγιο, αλλά για μια περισσότερο ανθρώπινη εστίαση σε πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στο ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου.

20 Δεκεμβρίου 2013

Andrés Iniesta, Ο αθόρυβος δρόμος προς την δόξα


Τον Σεπτέμβριο του 1996 μια τυπική ισπανική οικογένεια παίρνει μια μεγάλη απόφαση. Ο γιος θα πρέπει να αφήσει την θαλπωρή του σπιτιού για να ανοίξει τα φτερά του σε πολύ μικρή ηλικία. Η Fuentealbilla, η μικρή κωμόπολη στην οποία γεννήθηκε ο Andres Iniesta απέχει περίπου 500 χλμ από την Βαρκελώνη. Όχι μικρή απόσταση για ένα δωδεκάχρονο παιδί, ούτε τόσο μεγάλη όμως ώστε να τον χωρίσει από το όνειρο του να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

17 Δεκεμβρίου 2013

Η Περίεργη Ιστορία του Cesc Fábregas


Έχει ζήσει σχεδόν όλα όσα μπορεί να ονειρευτεί ένας ποδοσφαιριστής. Με επαγγελματικό συμβόλαιο από τα 16 του, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης με την φανέλα της εθνικής του ομάδας, έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους σε συλλογικό επίπεδο (εκτός του Champions League) ενώ πέρασε όλη την καριέρα του μέχρι και σήμερα, αγωνιζόμενος στα δυο κορυφαία πρωταθλήματα της γηραιάς ηπείρου (Premier League και La Liga). Στα 26 του χρόνια η αξία του αναγνωρίζεται από το σύνολο της ποδοσφαιρικής κοινότητας.

13 Δεκεμβρίου 2013

Τι θα γίνει με το Camp Nou;


Το γήπεδο όπου γράφτηκαν μερικές από τις λαμπρότερες σελίδες του FC Barcelona, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο με την ίδια του την ύπαρξη. Μπορεί το Camp Νou να αποτελέσει το ασφαλές ορμητήριο που θα οδηγήσει την Μπάρσα σε νέες λαμπρές σελίδες επιτυχιών ή μήπως ήρθε η ώρα να περάσει στην λήθη του χρόνου; Σήμερα θα εξετάσουμε ποια είναι τα δεδομένα και κυρίως ποιες είναι οι προοπτικές, ενός ζητήματος που θα επηρεάσει άμεσα το μέλλον του ίδιου του συλλόγου.

02 Δεκεμβρίου 2013

Μια μπουνιά στον Cruyff στο San Mames


Οι αναμετρήσεις της Barça με την Athletic στο Bilbao, είναι διαχρονικά ξεχωριστές. Η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων έλαβε χώρα σχεδόν πριν από έναν ολόκληρο αιώνα, πίσω τον Γενάρη του 1915 στο θρυλικό San Mames  που πέρασε πλέον στη λήθη του χρόνου, δίνοντας την θέση του στο Nuevo San Mames. Ο κόσμος στην Ελλάδα θεωρεί ότι οι σχέσεις των δύο συλλόγων είναι άψογες και είναι αλήθεια ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που τους χωρίζουν.

01 Δεκεμβρίου 2013

Κοίτα πίσω και θα καρφωθείς στην πρώτη κολόνα


Δύο ήττες σε μία εβδομάδα, για μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια (μας έχει καλομάθει να) κάνει συνολικά περίπου 5 στην διάρκεια μιας ολόκληρης περιόδου, είναι αρκετές για να ξεκινήσει το κλασικό γαϊτανάκι προβληματισμού και αλληλοσπαραγμού που τόσο αγαπάμε να παίζουμε όλοι οι μπλαουγκράνα. Δεν θα μπω στην διαδικασία των αντεγκλήσεων καθώς το θεωρώ σχεδόν θλιβερό, ούτε θα αρχίσω να αραδιάζω τις κατά καιρούς τοποθετήσεις μου, εφόσον για όποιον επιθυμεί να ανατρέξει πίσω, υπάρχει το σχετικό αρχείο.