25 Ιανουαρίου 2014

Sandro Rosell Τρία χρόνια και επτά μήνες


Ο Sandro Rosell αποτελεί και επίσημα παρελθόν από την προεδρία του FC Barcelona, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος που έλαβε το υψηλότερο ποσοστό ψήφων στην ιστορία του συλλόγου στις εκλογές του 2010, παραιτήθηκε σχεδόν στα μισά της θητείας του. Την θέση του προέδρου αναλαμβάνει σύμφωνα με το καταστατικό, ο πρώτος αντιπρόεδρος, Josep Maria Bartomeu, με προοπτική να οδηγήσει την Barça έως το καλοκαίρι του 2016. Ποιοί ήταν όμως οι λόγοι που οδήγησαν τον Rosell σε αυτή την αιφνιδιαστική απόφαση και το σημαντικότερο: ποιά είναι η επόμενη ημέρα για το καμάρι της Καταλωνίας;

12 Ιανουαρίου 2014

Το ατσάλι του Simeone


To Vicente Calderon έζησε μεγάλες στιγμές χθες το βράδυ. 55000 άνθρωποι μαζεύτηκαν στην ιστορική έδρα της Atletico, για να δουν τις προσπάθειες της ομάδας τους να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας της La Liga, στον τελευταίο αγώνα του 1ου γύρου. Τα παιχνίδια της κληρωτίδας το περασμένο καλοκαίρι, όρισαν ότι Βarça και Atleti θα κλείσουν τις υποχρεώσεις του για φέτος με την μεταξύ τους αναμέτρηση στα τέλη Μαϊου στο Camp Nou. Και δεν είναι καθόλου απίθανο εκείνος ο αγώνας να κρίνει τελικά τον φετινό πρωταθλητή Ισπανίας.

08 Ιανουαρίου 2014

Ballon d'Or Τόσο σημαντικό, όσο ασήμαντο


Όταν ακούμε για την πατρίδα του ποδοσφαίρου, το μυαλό κάποιων πηγαίνει στην Αγγλία, άλλοι θυμούνται την Λατινική Αμερική, κανένας όμως δεν αναφέρεται στην Γαλλία. Κι’ όμως ένα γαλλικό περιοδικό ευθύνεται για την αντιπαράθεση εκατομμυρίων ποδοσφαιρόφιλων σε σχέση με το ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Μια ιδέα του France Football πριν από σχεδόν 60 χρόνια, είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα ετήσια αθλητικά γεγονότα.