27 Μαρτίου 2014

V for Valdes


Έχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή φορώντας την φανέλα μιας και μόνο ομάδας. Έχει αμφισβητηθεί όσο λίγοι. Κατάφερε τελικά να λογίζεται ως ο κορυφαίος τερματοφύλακας στην ιστορία της Barcelona, αποφασίζοντας από δική του επιλογή, ότι πρέπει να φύγει το καλοκαίρι του 2014 για άλλες πολιτείες. Ταυτόχρονα ετοιμαζόταν να αγωνιστεί στο προσεχές παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας, για πρώτη φορά ως βασικός με την φανέλα των Furias Rojas. Απέμεναν ακόμη 9 αγώνες πρωταθλήματος και στην καλύτερη περίπτωση άλλοι 5 στα πλαίσια του Champions League, για να πει το δικό του αντίο στον σύλλογο που τον στιγμάτισε. Η ζωή, που πάντα έπαιζε περίεργα παιχνίδια μαζί του, επέλεξε γι' αυτόν, χωρίς αυτόν. Ο αποχαιρετισμός του στους φίλους της Barça, έμελλε να γίνει πάνω σε ένα φορείο, με τον ίδιο να ξεσπάει σε λυγμούς. Αυτή εδώ δεν είναι μια συνηθισμένη ιστορία. Είναι η ζωή του Victor Valdes.

25 Μαρτίου 2014

Ένα διαφορετικό clasico


Στις 23 του Μάρτη, η Real Madrid υποδέχθηκε την Barça σε έναν αγώνα που θα μπορούσε να βγάλει είδηση. Αν οι Καταλανοί έχαναν, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα παρέδιδαν το στέμμα (όσο κι αν η λέξη "στέμμα" προκαλεί αλλεργία στην Βαρκελώνη) της πρωταθλήτριας Ισπανίας, αφού θα έμεναν 7 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τους blancos, αφήνοντας τους ανενόχλητους στο κυνήγι του τίτλου, μαζί με την συμπολίτισσα Atletico. Βέβαια όταν μιλάμε για clasicos, δηλαδή τις αναμετρήσεις μεταξύ των δυο μεγαλύτερων συλλόγων στην Ισπανία, δεν μιλάμε μόνο για ειδήσεις. Εικόνες, σκέψεις, αντιδικίες και συναισθήματα πλημμυρίζουν σχεδόν πάντα αυτούς τους αγώνες. Για αυτά θα μιλήσουμε σήμερα.

23 Μαρτίου 2014

Πολύ σκληρή για να πεθάνει


Είναι εξαιρετικό προνόμιο να έχεις το θάρρος να δηλώνεις τις προτιμήσεις σου και να κρίνεσαι φυσικά για όσα γράφεις, πάντα όμως υπό αυτό το πρίσμα. Γιατί σου δίνεται το δικαίωμα να δείξεις την χαρά σου όταν η ομάδα που υποστηρίζεις φτάνει σε έναν θρίαμβο και την υποχρέωση ταυτόχρονα να πεις τα πράγματα με το όνομα τους και χωρίς στρογγυλέματα, όταν νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά.

09 Μαρτίου 2014

Η επιστροφή των Boixos Nois


Δύσκολο απόγευμα για την Barça το χθεσινό. Μετά την ήττα από την, εκ των ουραγών της La Liga, Real Valladolid, οι blaugrana παραχώρησαν την τύχη τους στα χέρια (ή μάλλον στα πόδια) των δυο ομάδων της Μαδρίτης. Πλέον η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν εξαρτάται από τους ίδιους, αλλά θα χρειαστεί να στραβοπατήσουν και οι Real και Atleti, για να βρεθεί ξανά στην κορυφή η ομάδα του Gerardo Martino. Αυτό όμως είναι μάλλον και το λιγότερο σημαντικό.

03 Μαρτίου 2014

Volem Votar


Volem votar el president del Barça i no el nou Camp Nou, δηλαδή θέλουμε να ψηφίσουμε για τον πρόεδρο της Barça και όχι για το νέο Camp Nou, έλεγε το πανό που σήκωσαν φίλοι της ομάδας κατά την διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης για το πρωτάθλημα με την Almeria. Οι πρώτες αναμενόμενες αντιδράσεις μετά την αποχώρηση (από την πίσω πόρτα) του Sandro Rosell, που όλο και περισσότεροι του καταλογίζουν δειλία και ευθυνοφοβία, όταν το καράβι άρχισε να γέρνει επικίνδυνα, γίνονται πλέον αισθητές στη Βαρκελώνη.