29 Ιουνίου 2014

Seleção Ένα καλοστημένο παραμύθι


Μια από τις πιο αμφιλεγόμενες και αδιαφανείς ομοσπονδίες στον κόσμο και ένας τυχοδιώκτης και αγενέστατος προπονητής. Πόσο Βραζιλία είναι πλέον η ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας; Που και πότε τελειώνει η αλήθεια και αρχίζει ένα καλοφτιαγμένο παραμύθι; Σήμερα εξετάζουμε τους λόγους που η Seleção έχει πάψει εδώ και πολλά χρόνια να είναι το φετίχ των αυθεντικών ποδοσφαιρόφιλων.

27 Ιουνίου 2014

Κάπου εδώ..


Πολλές φορές στη ζωή, τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως φαίνονται. Πίσω από μια σκληρή -χωρίς κανένα κόστος- κριτική, μπορεί να κρύβονται καταστάσεις και προβλήματα που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε, όσοι ασχολούμαστε (και ταυτόχρονα σχολιάζουμε) το ποδόσφαιρο και τους πρωταγωνιστές του.

02 Ιουνίου 2014

Brazuca Θησαυρίζοντας στο Πακιστάν


Το Mundial της Βραζιλίας πλησιάζει και δεκάδες αφιερώματα για την παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου, κατακλύζουν τα ΜΜΕ. Η γιορτή του λαοφιλέστερου αθλήματος στον κόσμο. Αλήθεια όμως, όταν το λαοφιλέστερο άθλημα κάνει λαούς ή κοινωνικές ομάδες λαών να υποφέρουν, πόσο λαοφιλές μπορεί να είναι;

01 Ιουνίου 2014

O Vilanova έπεισε τον Messi


Συνταρακτικές λεπτομέρειες από τις τελευταίες στιγμές του Tito Vilanova, έφερε στην δημοσιότητα το el periodico και ο Emilio Perez de Rozas, στο φύλλο της 31ης Μαϊου. Αποκαλύπτεται ο λόγος για τον οποίο δεν παραβρέθηκε στο τελευταίο αντίο του αδερφικού του φίλου, ο Pep Guardiola, αλλά και μια επίσκεψη του Messi στο σπίτι του Tito, λίγες ημέρες πριν αποχαιρετήσει τα εγκόσμια ο προπονητής της Barca.