20 Αυγούστου 2014

Οριστική απαγόρευση μεταγραφών


Η επιτροπή εφέσεων της FIFA με σημερινή της ανακοίνωση, πιστοποίησε την αρχική ποινή που επέβαλλε η παγκόσμια ομοσπονδία στο FC Barcelona, από τις 3 Απριλίου 2014. Η έφεση του συλλόγου δεν έγινε αποδεκτή από την αντίστοιχη επιτροπή της FIFA και έτσι η Barca δεν θα έχει δικαίωμα να αποκτήσει ποδοσφαιριστές στις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους. Ο σύλλογος ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες, πως δεν αποδέχεται την ποινή και θα προσφύγει στο CAS με σκοπό, τουλάχιστον την μείωση της. Ας δούμε όμως το χρονικό της όλης της ιστορίας.

06 Αυγούστου 2014

Josep Sunyol Ο Καταλανός Μάρτυρας της Δημοκρατίας


Σήμερα συμπληρώνονται 78 χρόνια από το θάνατο ενός μάρτυρα της Δημοκρατίας. Ο Josep Sunyol δεν ήταν ένας ακόμη πρόεδρος του FC Barcelona. Ήταν και παραμένει ακόμη, ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους ο σύλλογος από την Καταλωνία, είναι κάτι παραπάνω από ένα αθλητικό σωματείο. Το σημερινό άρθρο, είναι ο φόρος τιμής των balacticos, στη μνήμη του.

02 Αυγούστου 2014

Pedro Petrone Ο μπομπέρ με τη μπριγιαντίνη


H Ουρουγουάη, πολλά χρόνια πριν δοξάσει τον Diego Forlan, τον Luis Suarez και τον Endinson Cavanni, έπινε νερό στο όνομα ενός άλλου σπουδαίου επιθετικού. Ενός παίκτη που άφησε το στίγμα του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Του Pedro Petrone. Του μπομπέρ με την μπριγιαντίνη.