30 Οκτωβρίου 2014

Αθωωτική απόφαση για τη διοίκηση Laporta


Ο κύβος ερρίφθη. Μια ιστορία που ταλάνισε για χρόνια τον κόσμο του FC Barcelona, η υπόθεση δηλαδή που αφορούσε στη μήνυση της νυν διοίκησης του συλλόγου κατά του πρώην προέδρου, Joan Laporta, μοιάζει να φτάνει στο τέλος της. Με απόφαση του δικαστή Jose Manuel Martino Borrego, η προηγούμενη διοίκηση και ο ίδιος ο Laporta κρίθηκαν αθώοι και απαλλάχθηκαν από όλες τις κατηγορίες, που αφορούσαν σε κατάχρηση χρήματος.

24 Οκτωβρίου 2014

Οι αμφιβολίες του Luis Enrique


Μια ήττα από τον βασικό σου αντίπαλο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μάλιστα εκτός έδρας, δεν είναι καταστροφή. Είναι όμως σίγουρα μια καλή αφορμή για ορισμένα συμπεράσματα, συνυπολογίζοντας ότι βρισκόμαστε πλέον στα τέλη του Οκτώβρη, οπότε και έχουμε στα χέρια μας ένα σεβαστό δείγμα γραφής από την ομάδα της περιόδου 2014-15. Εκεί ακριβώς είναι και το μεγάλο μπέρδεμα και εξηγούμαι αμέσως.

18 Οκτωβρίου 2014

Η αλήθεια του Djuricic


Η αναμέτρηση της Σερβίας με την Αλβανία την περασμένη Τρίτη, στα πλαίσια των προκριματικών του euro 2016, ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Και αυτό δεν αποτελεί καθόλου είδηση, τουλάχιστον για όσους ασχολούνται με τα τεκταινόμενα στα Βαλκάνια. Δεν είναι λίγοι δε, εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η κατάσταση θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί με πολύ πιο δραματικό τρόπο.

17 Οκτωβρίου 2014

Ένα ωραιότατο ξεκίνημα


Από την τελευταία μας αρθρογραφική συνάντηση πέρασε σχεδόν ένας μήνας. Στο διάστημα που μεσολάβησε, η Barca παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας αφήσει 2 βαθμούς στη Μάλαγα, εκεί όπου μετράει την μοναδική της ισοπαλία μέχρι στιγμής στη La Liga. Ταυτόχρονα η εστία του Claudio Bravo παραμένει απαραβίαστη μετά από 7 αγωνιστικές. Το αήττητο σε συνδυασμό με το μηδέν παθητικό, προσφέρουν ανεκτίμητη ηρεμία στην ομάδα, συνυπολογίζοντας ότι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και μετά την επίσκεψη της Eibar στο Camp Nou στις 18 του Οκτώβρη, ακολουθεί η αναμέτρηση με την Real στο Bernabeu.