30 Ιανουαρίου 2015

Κατεβαίνοντας την ανεμόσκαλα


Η Barcelona μπήκε με το αριστερό στο 2015, χάνοντας από την Real Sociedad. Επρόκειτο για μια ήττα που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις (εκλογές, απομάκρυνση Zubizarreta, φήμες για Messi κτλ). Παρόλα αυτά ο πρώτος μήνας του νέου έτους, κλείνει σχεδόν ιδανικά για τους blaugrana. Η γκρίνια περιορίστηκε, ο κόσμος έπαψε να ζητάει την απόλυση του προπονητή, η ομάδα απέκλεισε την Atletico στο Copa del Rey και έχει στο ενεργητικό της, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, 7 σερί νίκες σε κύπελλο και πρωτάθλημα. Και επειδή μαγικά ραβδιά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν, ας προσπαθήσουμε να δούμε τι (και αν) άλλαξε τις τελευταίες εβδομάδες στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

18 Ιανουαρίου 2015

Η κοινή μοίρα των Escobars


Καλιφόρνια. 22 Ιουνίου 1994. Aπειλητικά μηνύματα φθάνουν στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Κολομβίας, με αφορμή τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο κύπελλο, που εκείνη τη χρονιά διεξαγόταν στις Η.Π.Α. 15 ημέρες αργότερα, ξημερώματα της 3ης Ιουλίου, ο αρχηγός της ομάδας, Andres Escobar, δολοφονείται εν ψυχρώ στη γενέτειρα του, το Medellin της Κολομβίας. Ήταν μόλις 27 χρονών. Στην ίδια πόλη έξι μήνες νωρίτερα, είχε χάσει τη ζωή του ένας άλλος Escobar, ο διαβόητος Pablo, γνωστός και ως "ο βασιλιάς της κοκαΐνης". Σε αυτό το άρθρο, θα ταξιδέψουμε νοερά στην Κολομβία.

12 Ιανουαρίου 2015

Και επισήμως εκλογές στο FC Barcelona


Η Μπαρσελόνα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού σχήματος τον προσεχή Ιούνιο. Ένα χρόνο πριν την λήξη της θητείας της, η τρέχουσα διοίκηση εξωθήθηκε εκ των πραγμάτων σε μια απόφαση που για πολλούς, θα έπρεπε να έχει λάβει εδώ και καιρό.

03 Ιανουαρίου 2015

Οι Balacticos.com είναι στον αέρα


Η σημερινή ανάρτηση, είναι μια περίεργη στιγμή την οποία θα προσπαθήσω να προσπεράσω χωρίς δακρύβρεχτους συναισθηματισμούς. Με την έναρξη της νέας χρονιάς, τα άρθρα των balacticos δεν θα αναρτώνται μόνο στον blogger, που μας φιλοξένησε για τα τελευταία οκτώ χρόνια. Από την 1η Ιανουαρίου 2015, μπορείτε να μας βρείτε στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση balacticos.com. Πρόκειται για μια αναβάθμιση που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει τον αναγνώστη, προσφέροντας όλα εκείνα που μπορεί να δώσει ένα site σε σχέση με τον απλό, αλλά κάποιες φορές δύσχρηστο blogger. Στη νέα μας μορφή, έχουν καταχωρηθεί όλα εκείνα τα κείμενα που αγαπήσατε τα τελευταία χρόνια και φυσικά το ύφος και η δομή μας, θα παραμείνει αναλλοίωτη. Σας περιμένουμε λοιπόν, στο νέο μας σπίτι! Καλή χρονιά σε όλους.