28 Μαΐου 2016

FC Barcelona Post view 2015-16


Η σεζόν 2015-16 άνοιξε για την Μπαρσελόνα τον περασμένο Αύγουστο στην Τυφλίδα, εκεί όπου οι Καταλανοί κέρδισαν το ευρωπαϊκό Super Cup απέναντι στη Σεβίλλη και έκλεισε αργά το βράδυ της 22ας Μαϊου στη Μαδρίτη απέναντι στην ίδια ομάδα, με τους blaugrana να κατακτούν το Copa del Rey στην παράταση.


Ο απολογισμός της -μετά treble- χρονιάς, περιλαμβάνει την κατάκτηση 4 τίτλων: Ευρωπαϊκό Super Cup, Παγκόσμιο Συλλόγων, Πρωτάθλημα και κύπελλο Ισπανίας. Και μπορεί ο αποκλεισμός από το Champions League να ήταν ηχηρός, μπορεί η αγωνιστική πτώση να είναι εμφανής, αλλά ο Luis Enrique έχει και λόγους να είναι ικανοποιημένος καθώς στην διετία που βρίσκεται στα ηνία της ομάδας, μετράει ισάριθμα double ενώ συνολικά 7 από τους 9 τίτλους που διεκδικήθηκαν στο ίδιο διάστημα, κατέληξαν στη Βαρκελώνη.

Η φασαρία που προκλήθηκε μεσοβδόμαδα από την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την παρουσία σημαιών της ανεξάρτητης Καταλωνίας στο Vicente Calderon (απόφαση που προσέβαλε και ανέτρεψε δικαστικώς το club) φαίνεται ότι συσπείρωσε και συγκέντρωσε την ομάδα, που πανηγύριζε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μόλις την περασμένη Κυριακή.

Οι παραφωνίες δεν έλειψαν και κατά την διάρκεια του αγώνα, καθώς το ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο που ήταν υπεύθυνο για την κάλυψη, σχεδόν αγνόησε την κερκίδα των Καταλανών (υπό τον φόβο να προβληθούν οι χιλιάδες estelades) και έπραξε το ίδιο ακόμη και σε μια από τις πιο ωραίες στιγμές του τελικού, όταν πριν τη σέντρα οι αρχηγοί των δύο ομάδων πέρασαν χειροκροτούμενοι από το τούνελ που είχαν σχηματίσει οι συμπαίκτες τους (η παράδοση που θέλει την πρωταθλήτρια να διέρχεται από pasillo στον αμέσως επόμενο αγώνα της, δεν γινόταν να τηρηθεί επακριβώς καθώς και οι δυο αντίπαλοι προερχόταν από κατάκτηση τίτλων)

Και αν πριν τη σέντρα οι ουδέτεροι είχαν κάθε λόγο να βλέπουν με συμπάθεια την Σεβίλλη που προερχόταν από έναν κουραστικό ευρωπαϊκό τελικό (την Τετάρτη απέναντι στην Liverpool) η εξέλιξη αλλά και η κατάληξη του αγώνα, δίνει το δικαίωμα στους  blaugrana να μιλούν για έναν μεγάλο θρίαμβο, καθώς αγωνίστηκαν με 10 παίκτες για περισσότερη από μία ώρα (λόγω της ορθής αποβολής του Mascherano) και έχασαν και τον καλύτερο (φέτος) παίκτη τους, καθώς ο Luis Suarez τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 57'.

Ήταν το 28ο Copa del Rey για την Μπάρσα (πολυνίκης του θεσμού) και το 7ο double στην ιστορία της (3 εκ των οποίων ήρθαν την τελευταία οκταετία). Και είναι τώρα η στιγμή να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό, χωρίζοντας τους παίκτες του Luis Enrique σε κατηγορίες με κριτήριο το έτος λήξης των συμβολαίων τους, δίνοντας έτσι και μια εκτίμηση για το ποιοί θα συνεχίσουν στη Βαρκελώνη και μετά το προσεχές καλοκαίρι. Η συνολική αγωνιστική εικόνα της ομάδας, οι προοπτικές και τα προβλήματα, θα αναλυθούν σε άλλο άρθρο.

Κατηγορία 2020
Ο Jordi Alba με το χθεσινό καθοριστικό του γκολ, έκλεισε με θριαμβευτικό τρόπο τη σεζόν στην οποία δέχτηκε την εντονότερη κριτική από τότε που επέστρεψε στην Μπάρσα. Όπως και πέρυσι, η παρουσία του στην ενδεκάδα ήταν σταθερή (7ος σε συνολικά λεπτά συμμετοχής στη La Liga) ωστόσο η αδυναμία του να παίρνει τις σωστές αποφάσεις όταν βρίσκεται απέναντι στον αντίπαλη εστία σε συνδυασμό με την υστέρηση στα αμυντικά καθήκοντα, τον έβαλαν στο επίκεντρο μιας -μάλλον άδικης- κριτικής. Όταν υπήρχε ο Abidal, ο κόσμος γκρίνιαζε για την έλλειψη επιθετικών πρωτοβουλιών του Γάλλου, τώρα γκρινιάζει για την αμυντική ασυνέπεια του Καταλανού. Δεν μπορείς όμως να τα έχεις όλα ή τέλος πάντων για να τα έχεις πρέπει να πληρώσεις και το αντίστοιχο αντίτιμο. Alaba και Lahm δεν υπάρχουν στην αγορά ή και να υπάρχουν, κοστολογούνται πανάκριβα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: O Alba θα είναι και τη νέα περίοδο βασικό γρανάζι της λειτουργίας της ομάδας. Με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. 

O Rafinha θα μπορούσε φέτος να ήταν η έκπληξη της σεζόν, ωστόσο ο σοβαρός τραυματισμός του αποδείχτηκε καθοριστικός. Όσο πρόλαβε να αγωνιστεί, έδειξε ότι πλέον μπορεί να δώσει αξιόπιστες λύσεις στον χώρο του κέντρου. Παίκτης που μπορεί να κρατήσει τη μπάλα αλλά και να την μοιράσει, απειλεί την αντίπαλη εστία και προσφέρει χαρακτηριστικά που λείπουν από τη Μπάρσα την τελευταία τριετία.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Βραζιλιάνος θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από τη νέα περίοδο, το συμβόλαιο του ανανεώθηκε φέτος και μένει να δούμε αν θα ακολουθήσει και η καθιέρωση του.

Ο Arda Turan έμεινε ανενεργός για 6 μήνες (λόγω της τιμωρίας από την FIFA) και από τον Γενάρη που μπήκε στην ομάδα, δεν έδειξε σε κανένα σημείο να ανταπεξέρχεται σε όσα του ζήτησε ο προπονητής του. Πανάκριβη μεταγραφή που δεν δικαιολογήθηκε αγωνιστικά. Δυσκολεύτηκε τρομερά να προσαρμοστεί στο κέντρο του γηπέδου, σε έναν λιγότερο open wide ρόλο από εκείνον που είχε στην Atleti. Ωστόσο, λόγω των ειδικών συνθηκών είναι άδικο να κριθεί οριστικά.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η λογική λέει ότι δεν θα τεθεί ζήτημα αποχώρησης καθώς αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για παραδοχή αποτυχίας από πλευράς τεχνικού επιτελείου.

Ο Aleix Vidal όσο έπαιξε ήταν θετικός. Έπεσε όμως πάνω σε έναν σπουδαίο Dani Alves αλλά και στην έκπληξη που άκουγε στο όνομα Sergi Roberto. Η πρώτη χρονιά στην Μπάρσα δεν είναι ποτέ εύκολη και ο παροπλισμός του (εσχάτως) από τον Luis Enrique φανερώνει ότι ψυχολογικά δεν κατάφερε να διαχειριστεί τον αυξημένο ανταγωνισμό.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είναι παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις και στο κέντρο, ο Dani -όσο σημαντικός κι αν είναι- μεγαλώνει, οπότε από τη νέα σεζόν οι ευκαιρίες λογικά θα είναι περισσότερες. Μπορεί να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό ρολίστα τα επόμενα χρόνια. Μένει να αποδειχθεί.     

Κατηγορία 2019
Ο Gerard Pique στον τελικό του Copa del Rey ήταν συγκλονιστικός. Αντίστοιχη ήταν η απόδοση του καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν. Παίκτης σημείο αναφοράς πλέον για την Μπάρσα, ελάχιστοι διαφωνούν ότι βρίσκεται ξανά μεταξύ των κορυφαίων κεντρικών αμυντικών στον κόσμο. Στο χέρι του είναι να παραμείνει εκεί.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από τους πυλώνες της ομάδας, χρόνο με τον χρόνο η σημασία της παρουσίας του επεκτείνεται και έξω από τις τέσσερεις γραμμές του γηπέδου. Η Μπάρσα τον χρειάζεται όσο την χρειάζεται και εκείνος.

Ο Luis Suarez είναι ο βασικός λόγος που οι Καταλανοί μπορούν να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του φετινού double. 1ος σκόρερ της ομάδας, 1ος σε ασίστ, συνδετικός κρίκος της επιθετικής τριάδας, ατελείωτο τρέξιμο, υπέροχα γκολ, αλτρουισμός μέχρις εσχάτων, καμία παραβατική συμπεριφορά. Ο επιθετικός που δεν αφήνει τους αντίπαλους αμυντικούς σε ησυχία και απελευθερώνει ταυτόχρονα τους Messi και Neymar.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από την εποχή του Eto'o δεν ξαναπέρασε τέτοιος φορ από την Βαρκελώνη. Ο κόσμος τον λατρεύει. Αμετακίνητος.

Ο Sergio Busquets έχει κάνει πολύ καλύτερες σεζόν από τη φετινή. Έδειξε κουρασμένος, ζήτησε πολύ λιγότερο την μπάλα, η πτώση του επηρέασε τον συνολικό τρόπο ανάπτυξης από πίσω.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παραμένει παίκτης-κλειδί, αλλά ο Luis Enrique οφείλει να του προσφέρει περισσότερη ξεκούραση από τη νέα σεζόν. Ειδάλλως οι κακές του βραδιές θα αυξηθούν. Μαζί και οι κακές βραδιές της ομάδας.

Ο Sergi Roberto είναι το κερδισμένο στοίχημα της σεζόν. Έμεινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή -μετά την παραίνεση του προπονητή του- πήρε χρόνο συμμετοχής (12ος παίκτης της Μπάρσα στη σχετική λίστα στη La Liga) και αγωνίστηκε σε 7 διαφορετικές θέσεις σχεδόν με την ίδια επιτυχία. Από τους ελάχιστους παίκτες που μας θυμίζουν ακόμη ότι η Masia λειτουργεί, παράδειγμα υπομονής και επιμονής, δικαιούται ίσως από τη νέα περίοδο να πάρει περισσότερα αγωνιστικά λεπτά στη φυσική του θέση, δηλαδή στο κέντρο του γηπέδου.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κέρδισε το δικαίωμα να θεωρείται βασικό στέλεχος της ομάδας. Θα παλέψει και για την καθιέρωση στην ενδεκάδα. Απίθανο; Καθόλου.

Ο Ivan Rakitic έκανε τόσο καλή 1η σεζόν στην Μπάρσα, που φέτος έμοιασε (χωρίς να είναι) ελαφρώς κατώτερος σε σχέση με πέρυσι. Αγωνίστηκε σε περισσότερους αγώνες πρωταθλήματος απ' όλους τους συμπαίκτες του (36) αντικαταστάθηκε όμως σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως λόγω κούρασης. Η διαφοροποίηση του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας επί Luis Enrique, αντανακλά κυρίως στο πρόσωπο του. Η φυσική του κατάσταση είναι το μόνο ζητούμενο.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Είναι ο παίκτης που λειτούργησε ως παυσίπονο στην αποχώρηση του Xavi. Θα παραμείνει τέτοιος για τουλάχιστον ακόμη μία σεζόν.

Ο Marc Andre ter Stegen απαιτεί πλέον περισσότερο χρόνο συμμετοχής και το εξέφρασε φέτος μέσω δηλώσεων του στα ΜΜΕ (κάτι που δεν τον τιμά). Ολοκλήρωσε τη 2η σεζόν του στη Βαρκελώνη όντας βασική επιλογή σε Champions League και CdR, αλλά στη La Liga αγωνίστηκε μόλις 7 φορές. Πολύ σταθερός, με εντυπωσιακά προσόντα, τακτικό μέλος πλέον και στις αποστολές της εθνικής ομάδας της χώρας του.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τον θέλουν οι μισές ομάδες της Ευρώπης, αλλά η Μπαρσελόνα λογικά θα τον κρατήσει ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι ο σταθερότατος Bravo θα πρέπει να αποχωρήσει. Είναι 24 χρονών και η θέση είναι τόσο νευραλγική, που απαγορεύει τα όποια ρίσκα.

Thomas Vermaelen και Douglas ήταν σχεδόν θεατές σε όλους τους αγώνες. Ο Βέλγος ξεκίνησε τη σεζόν με 1-2 καλά παιχνίδια και μετά χάθηκε πίσω από τους Pique, Mascherano και Mathieu. Για τον Βραζιλιάνο, η αναφορά του ονόματος του και μόνο, αυξάνει τον (έτσι κι αλλιώς μεγάλο) όγκο του κειμένου, άνευ λόγου.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θα φύγουν και οι δύο. Και αν για τον Βέλγο όλο και κάποιες προτάσεις θα υπάρξουν, για τον Douglas τα πράγματα είναι δύσκολα: Ποια ομάδα θα πληρώσει για τις υπηρεσίες ενός παίκτη που δεν έχει παίξει ούτε 10 παιχνίδια την τελευταία διετία;  

Κατηγορία 2018
Είναι ιεροσυλία να βάζεις τον Leo Messi σε κατηγορία, αλλά για λόγους πρακτικούς θα το κάνουμε. Ο Αργεντινός αντιμετώπισε φέτος έναν σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε εκτός γηπέδων για σεβαστό χρονικό διάστημα και συνυπολογίζοντας ότι δεν είναι πλέον 20 χρονών, αυτό δεν βοήθησε, ούτε μας δίνει όμως το δικαίωμα να πούμε ότι έκανε κακή σεζόν. Παραμένει υπεύθυνος για τα περισσότερα καλά που συνέβησαν στην ομάδα και η μέτρια παρουσία του απέναντι στην Atleti στο Champions League, δεν τον καθιστά υπόλογο και για όλα τα...δεινά. Όχι εξαιρετική χρονιά όπως η περσινή, αλλά σε καμία περίπτωση κακή. Όσο μεγαλώνει, ωριμάζει και το παιχνίδι του. Ξέρει τι να αποφύγει, ξέρει που να εστιάσει. Παραμένει ο σημαντικότερος παίκτης των ημερών μας.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θα αστειεύεστε.  

Ο Neymar (που τις επόμενες ημέρες θα ανανεώσει το συμβόλαιο του μέχρι το 2022) ήταν φέτος κάτι μεταξύ Dr Jekyl και Mr Hyde. Εξαιρετικός μέχρι και τον Γενάρη, διάστημα στο οποίο έκανε τα καλύτερα παιχνίδια του από την ημέρα που πάτησε Βαρκελώνη, τα ίχνη του χάθηκαν μετά την κοινή απόφαση CBF και Μπαρσελόνα, που δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και στο Copa America το προσεχές καλοκαίρι. Παρουσίασε μερικά σημάδια βεντετισμού και κακής συμπεριφοράς που σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι θα συνέβαινε αν ο Messi (που δίνει το στίγμα) δεν διατηρούσε τόσο χαμηλό προφίλ. Αυξημένες και οι κακές αντιδράσεις του εντός αγωνιστικών χώρων (χωρίς να παραγνωρίζουμε τον σκληρό τρόπο που αντιμετωπίζεται από αντιπάλους, ok δεν συμβαίνει μόνον σε αυτόν).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Neymar θα μείνει στην Μπάρσα και τα επόμενα χρόνια, αλλά μετά από μια γεμάτη τριετία στο Camp Nou, η προσδοκία να σταθεροποιήσει την διάρκεια της απόδοσης του σε υψηλό επίπεδο, μετατρέπεται σε απαίτηση. Το club έχει κάνει ήδη υπαναχωρήσεις, απολαμβάνει πολλών προνομίων. Το λιγότερο που οφείλει, είναι να το ανταποδώσει αγωνιστικά. Έχει τις ικανότητες να το κάνει; Προφανώς. Έχει την θέληση; Άγνωστο.

Συνέθεσε με τον Pique ένα εξαιρετικό αμυντικό δίδυμο. Κάποιοι λένε ότι ο Mascherano διήνυσε την καλύτερη σεζόν του στην Μπάρσα. Δεν είμαστε βέβαιοι, αλλά το σίγουρο είναι ότι η ηγετική του παρουσία και στα αποδυτήρια, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις δύσκολες στιγμές. Είναι ο μόνος που μπορεί να παρατηρεί τους MSN και ένα υπόδειγμα επαγγελματισμού και αυτοθυσίας, χωρίς να αγωνίζεται στη φυσική του θέση.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προτάσεις θα υπάρξουν, αλλά δύσκολα το club θα ρισκάρει την αποσταθεροποίηση των αποδυτηρίων, αφήνοντας τον Jefesito να φύγει.

Ο Andres Iniesta μεγαλώνει, αλλά εξακολουθεί να μας χαρίζει στιγμές μαγείας. Φέτος δεν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και αγωνίστηκε περισσότερο σε σχέση με πέρυσι. Όταν η Μπάρσα δεν έχει την κατοχή της μπάλας η συνεισφορά του έχει μειωθεί αισθητά (το λέμε ευγενικά) αλλά στο επιθετικό κομμάτι παραμένει κομβικός περπατώντας στα 33. Έκλεισε τη σεζόν με μια (ακόμη) εξαιρετική εμφάνιση σε τελικό.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θα συνεχίσει για όσο θέλει, επειδή το δικαιούται και επειδή το αξίζει. Από τη νέα σεζόν ίσως χάσει λεπτά συμμετοχής, αλλά θα είναι και πάλι σημαντικός.

Ο Claudio Bravo μπορεί να υπερηφανεύεται ότι υπήρξε η βασική επιλογή της ομάδας που κατέκτησε 2 σερί πρωταθλήματα (2015, 2016). Και το κέρδισε αυτό με την αξία του. Σταθερός και με κακές βραδιές που δεν μετριούνται ούτε στα δάχτυλα του ενός χεριού σε 2 αγωνιστικές περιόδους, το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο ter Stegen δεν μπορεί να περιμένει τη σειρά του. Άδικο ίσως, το γεγονός ότι σε αυτή την διετία δεν φόρεσε τα γάντια  του βασικού ούτε σε έναν αγώνα Champions League.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αν δεν αποδεχθεί ότι μάλλον από τη νέα σεζόν θα είναι το Νο2, τότε ίσως αποχωρήσει και κανένας δεν θα μπορεί να τον κατηγορήσει γι' αυτό. Στα 33 του, έχει ακόμη αρκετά να δώσει. Αν μείνει, θα είναι ευτύχημα για τον σύλλογο να έχει στις τάξεις του έναν τόσο σπουδαίο επαγγελματία.

Ο Mathieu παραμένει για πολλούς ένας ρολίστας 32χρονος αμυντικός που καπνίζει και πληρώνεται υπεραξία από την Μπάρσα. Η αλήθεια είναι όμως ότι για 2η σερί σεζόν έδωσε λύσεις όποτε του ζητήθηκε (ok είχε και κακές στιγμές). Έπαιξε πολύ λιγότερο σε σχέση με πέρυσι και δεν ευθύνεται αυτός για την επιλογή του Lucho να τον προτιμά από τον Bartra. Παραμένει δε ο μοναδικός αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός στο ρόστερ (ο Vermaelen δεν...πιάνεται)
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο ίδιος δήλωσε πως κανένας από το club δεν του είπε πως θα αποχωρήσει, ο Luis Εnrique τον εκτιμά, οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, αλλά μάλλον θα μείνει.
       
Κατηγορία 2017
Από τους παίκτες που την επόμενη σεζόν θα διανύουν τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους, ο μόνος σίγουρος, είναι ο Dani Alves. O Adriano έπρεπε να είχε αποχωρήσει από το περασμένο καλοκαίρι καθώς οι καλές του ημέρες έχουν παρέλθει προ πολλού, κάτι που απέδειξε και ο ελάχιστος χρόνος συμμετοχής του φέτος. Η ομάδα έβγαλε τη σεζόν χωρίς εναλλακτικό αριστερό οπισθοφύλακα για κάποιον λόγο που μόνο ο Robert Fernandez (τεχνικός διευθυντής) γνωρίζει, αφού φρόντισε να πουλήσει αβασάνιστα τον 21χρονο Grimaldo στην Benfica.

Ο Jordi Masip ίσως παραμείνει (ως 3ος τερματοφύλακας), χωρίς να αποκλείεται και η αποχώρηση του. Για τον Sandro Ramirez υπάρχουν προτάσεις από Αγγλία και συνυπολογίζοντας ότι φέτος -παρά την αποχώρηση Pedro- έπαιξε λιγότερο από πέρυσι, η πώληση του πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Ο Munir ήταν η 1η επιλογή του Luis Enrique όταν κάποιος εκ των MSN δεν μπορούσε να αγωνιστεί, βγήκε 2ος σκόρερ στο Copa del Rey και πέτυχε και ορισμένα γκολ στο πρωτάθλημα, ωστόσο η δεδομένη απόκτηση επιθετικού το καλοκαίρι, ίσως σημάνει και την δική του αποχώρηση (λογικά με την νέα φόρμουλα που εφαρμόζει το club, εκείνη της πώλησης με οψιόν επαναγοράς). Μπορούσε και καλύτερα φέτος, αλλά στα 20 του χρόνια τα περιθώρια βελτίωσης είναι δεδομένα. Θα τα έχει, αλλά όχι στην Μπάρσα.

Η περίπτωση του Marc Bartra είναι ίσως αυτή που πληγώνει περισσότερο τους φίλους των Καταλανών. Ο Marc διανύει το 25ο έτος της ηλικίας του, έχει καλά στοιχεία, όποτε έπαιξε δεν ήταν αρνητικός, αλλά δεν έχει πείσει τον Luis Enrique ότι μπορεί να πάρει φανέλα βασικού (ούτε καν πρώτης εναλλακτικής στο κέντρο της άμυνας). Η ώρα της αποχώρησης μάλλον έφτασε και είναι αλήθεια ότι του αξίζει να βρει έναν σύλλογο στον οποίο θα αγωνίζεται. Το αν η Μπάρσα έχει κάνει λάθος στην περίπτωση του, μένει να αποδειχθεί.

Τελευταίο -αλλά σε καμία περίπτωση- καταϊδρωμένο, αφήσαμε τον Dani Alves. Ο Βραζιλιάνος έκανε μια εξαιρετική σεζόν. Τόσο καλή, που όχι μόνο δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του, αλλά δεν θα εκπλαγούμε αν του ανανεωθεί το συμβόλαιο για τουλάχιστον έναν χρόνο. Είναι πλέον ο Βραζιλιάνος με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία (έχει πλέον 32 αφήνοντας πίσω του τον Pele με 30) και οποιοσδήποτε cule σέβεται τον εαυτό του, δεν γίνεται πλέον να μην τον συμπεριλαμβάνει στην υποθετική συζήτηση για τον καλύτερο ξένο όλων των εποχών του συλλόγου. Το κέρδισε με την αξία του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου