28 Δεκεμβρίου 2016

Από το Λίβερπουλ τα χρώματα του FC Barcelona;


Από μία ομάδα rugby ενός σχολείου του Λίβερπουλ, προέρχονται τα χρώματα της Barcelona. Τουλάχιστον αυτή την εκδοχή, φαίνεται ότι υιοθετεί και επίσημα πλέον η διοίκηση του Καταλανικού συλλόγου.

21 Δεκεμβρίου 2016

2016 Blaugrana στιγμές


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ήρθε η ώρα να κάνουμε έναν σύντομο απολογισμό, ενθυμούμενοι πρόσωπα και καταστάσεις που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στο 117ο έτος ζωής της Μπαρσελόνα.

09 Δεκεμβρίου 2016

Μια βραδιά στο Poble Sec


Τρίτη βράδυ, 15 Μάρτη του 2016 στη Βαρκελώνη. Ξεκινάμε από τη Ramblas για το El Poble Sec, μια ακόμη ιστορική συνοικία της πόλης. Εκεί, θα συναντηθούμε με τον Αλέξανδρο, τον φίλο, τον Έλληνα που ζει στη πρωτεύουσα της Καταλωνίας, εργάζεται στο μουσείο του FC Barcelona και αποτελεί μέλος των Castellers del Poble Sec, σε ελεύθερη μετάφραση των «πύργων του Poble Sec». Αυτή του η ιδιότητα, είναι η αφορμή της αποψινής μας συνάντησης.

08 Δεκεμβρίου 2016

Ποιοί είναι οι Balacticos

Manifesto
Ένα τρόπον τινά διαχρονικό βιβλίο που εστιάζει, εκτός της επικαιρότητας, σε πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν το καθένα με τον δικό τους τρόπο, τον ρου της ιστορίας όχι  μόνο του Futbol Club Barcelona, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα. Αυτοί είναι οι Balacticos, που το όνομα τους είναι προϊόν λεξιπλασίας, από το ιταλικό balla (μπάλα) και το ισπανικό galactico (γαλαξιακός).

07 Δεκεμβρίου 2016

Pep Show Boys


Στις 18 Δεκέμβρη του 2011, η Barcelona πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της εποχής Guardiola, επικρατώντας της Santos (των Neymar και Ganso) με 0-4, στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου συλλόγων. Και αν ορισμένοι απορήσουν με την ευκολία που ξεχωρίζουμε έναν αγώνα από τους τόσους υπέροχους της τετραετίας Pep, η απάντηση είναι πως δεν πρόκειται για δικό μας αυθαίρετο συμπέρασμα, αλλά για παραδοχή του Καταλανού τεχνικού στον Marti Perarnau, όπως την κατέγραψε ο ίδιος στο βιβλίο του με τίτλο «Herr Pep».