23 Ιουλίου 2017

Αντίο Neymar


Με λιγότερο από έναν μήνα να έχει απομείνει έως την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου και χωρίς να έχει υλοποιηθεί ακόμη ο μεταγραφικός της σχεδιασμός, η Barcelona βρίσκεται αίφνης αντιμέτωπη με ένα πολύ σημαντικό αγωνιστικό ζήτημα. Τόσο σημαντικό, που δεν αποκλείεται να ανατρέψει την όποια στρατηγική είχε σχεδιάσει το τεχνικό επιτελείο, σε σχέση με πιθανολογούμενες αφίξεις αλλά και αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών. Ο Neymar, φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να φύγει από τη Βαρκελώνη, 4 χρόνια μετά την άφιξη του από τη Santos και μόλις 9 μήνες από την ημέρα που υπέγραφε την πενταετή ανανέωση του συμβολαίου του με τους blaugrana.

12 Ιουλίου 2017

Το ζήτημα δεν είναι ο Paulinho


Η πιθανολογούμενη απόκτηση του Paulinho από την Barcelona, είναι μια κίνηση που αντιμετωπίζεται με πολύ σκεπτικισμό από τους οπαδούς της ομάδας και όχι άδικα. Σε ένα club με σπουδαία παράδοση στην ανάδειξη -κυρίως- παικτών που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή του γηπέδου, η μεταγραφή ενός Βραζιλιάνου που αγωνίστηκε τις δυο τελευταίες σεζόν στην Κίνα και ο οποίος στις 25 Ιούλη θα γίνει 29 χρονών, είναι απόλυτα λογικό να εγείρει ερωτήματα και απορίες (ενίοτε και θυμό) στον κόσμο, σε σχέση με τον μεταγραφικό σχεδιασμό των Καταλανών.

04 Ιουλίου 2017

Οι φίλοι μας γράφουν για τα 10 χρόνια των Balacticos


Δημοσιογράφοι, αναγνώστες και φίλοι μας από τα παλιά, έστειλαν τις ευχές τους για την συμπλήρωση δέκα χρόνων ζωής των balacticos. Συγκέντρωσα εδώ τους χαιρετισμούς τους και τους ευχαριστώ από καρδιάς.

03 Ιουλίου 2017

"Big name signings"

Άρθρο του Γιώργου Μπέγκου με αφορμή τα 10 χρόνια των balacticos
Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στο παγκόσμιο μεταγραφικό παζάρι δείχνει να έχει ξεφύγει εντελώς από τη λογική. Πανάκριβες μεταγραφές γίνονταν πάντα, αλλά δεν ήταν ο κανόνας. Ήταν μια δυο περιπτώσεις μέσα στο καλοκαίρι, οι οποίες συνήθως αφορούσαν ποδοσφαιριστές καταξιωμένους και μέσα στον πακτωλό χρημάτων που δαπανούνταν υπήρχαν ψήγματα λογικής.