29 Νοεμβρίου 2009

Το clasico του Ibrahimovic


Η Μαδρίτη ξόδεψε πολλά το καλοκαίρι για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στον τυφώνα Guardiola. Και πήγε στο Camp Nou, όντας δύο βαθμούς μπροστά από τους Καταλανούς στη La Liga.

Η Barcelona δεν ήταν καλή, το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο είναι κυρίως έργο Valdes και η αποβολή αργότερα του Busquets δεν έκανε την κατάσταση καλύτερη. Η είσοδος του Ibrahimovic που επέστρεψε από τραυματισμό, συνοδεύτηκε μετά από λίγα λεπτά και από το μοναδικό γκολ της βραδιάς. Ο Dani Alves σέντραρε, ο Ibra σκόραρε με ένα όμορφο πλασέ και ο Pellegrini έμεινε με την πίκρα ότι η Μαδρίτη αυτή την φορά, ίσως και να άξιζε κάτι καλύτερο.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς, αλλά για την ώρα η Barcelona μοιάζει να ψάχνει ακόμη ισορροπίες στο παιχνίδι της. Είναι ο ερχομός του Σουηδού που έχει μπερδέψει τον Pep; Είναι κάτι άλλο; Ότι κι αν είναι, φαίνεται ότι ακόμη δεν το έχουν βρει στη Βαρκελώνη. Μέχρι την άνοιξη, οπότε και κρίνονται οι τίτλοι, υπάρχει χρόνος για βελτίωση.

Αρκεί να συμβιβάσει και να χωρέσει ο Ibra το εγώ του, μέσα στο σύνολο. Η Barcelona δεν είναι η ομάδα στην οποία θα έχει τον ρόλο του πρωταγωνιστή, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που το φαντάζεται, πόσο μάλλον αν το απαιτήσει με το έτσι θέλω. Θα πρέπει να τρέξει, θα πρέπει να γυρίσει μερικά μέτρα πιο πίσω, θα πρέπει να κάνει πράγματα που, για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι στο ρεπερτόριο του.

Ο Pep από την άλλη μεριά, απέκτησε αυτό που από την ημέρα της παρουσίασης του, το καλοκαίρι του 2008, είχε ζητήσει δημόσια. Δηλαδή ένα καθαρόαιμο εννιάρι. Και το απέκτησε με τεράστιο οικονομικό κόστος και αφήνοντας επίσης τον Samuel Etoo να φύγει για την Inter. Είναι πλέον κυρίως δική του ευθύνη, να αποδείξει ότι αυτή η τρελή -οικονομικά- συνδιαλλαγή, δεν θα αποδειχθεί επιζήμια για τον σύλλογο. 

Για την ώρα, ο Ibra με το παρθενικό του γκολ σε clasico, που ήταν μάλιστα και το νικητήριο, φωνάζει παρών και κερδίζει τις εντυπώσεις, τουλάχιστον του κόσμου. Γιατί, για τους συμπαίκτες και τον προπονητή του, δεν μπορούμε ακόμη να γνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου