03 Μαΐου 2009

Pay back time


Πέρυσι, τέτοιες μέρες, η Μαδρίτη έστηνε μια μεγάλη πλάκα στη Barcelona. Έχοντας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, την υποδεχόταν στο Bernabeu για να γιορτάσει τον τίτλο της με ένα μεγαλοπρεπές pasillo και φορτώνοντας το τέρμα του Valdes με 4 γκολ. Ένα χρόνο μετά, ο Puyol, ο Xavi, o Valdes και όσοι συμμετείχαν σε εκείνον τον επώδυνο για τους Καταλανούς αγώνα, πήραν σκληρή εκδίκηση.

Ούτε ένα, ούτε δύο. Έξι. Έξι γκολ μέσα στο Bernabeu. 2-6 το τελικό σκορ και ναι, θα μπορούσαν να είναι και περισσότερα. 63% κατοχή της μπάλας, 14 σουτ στον στόχο, 6 γκολ. Η τελευταία φορά που είχε χάσει η Μαδρίτη, ήταν τον Οκτώβρη του 2008 πάλι από την Barca. Από τότε έμεινε αήττητη σε 18 αγώνες για να έρθει ξανά η ομάδα του Pep και να θυμίσει σε όλους ποιος είναι φέτος το αφεντικό στη La Liga.

Ο τίτλος φαίνεται ότι θα επιστρέψει στη Βαρκελώνη μετά από δύο χρόνια ανομβρίας. Οι blaugrana έπιασαν τα 100 γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Guardiola έχει βαλθεί να μας τρελάνει όλους.

«Είναι από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες στη ζωή μου, γιατί ξέρω ότι σήμερα κάναμε πολλούς ανθρώπους χαρούμενους» δήλωνε ο μαέστρος της αναγέννησης λίγο μετά την λήξη του αγώνα. Αναγέννηση; Ναι, το δίχως άλλο.

Ο Xavi ήταν εκπληκτικός, ήταν παντού, μοίραζε παιχνίδι, έκοβε, άλλαζε τον ρυθμό. Ο Messi γύρισε λίγο πιο πίσω μπερδεύοντας όλη την άμυνα της Μαδρίτης. Μοίρασε ασίστ, σκόραρε κιόλας. Ο Henry στα αριστερά της επίθεσης θύμιζε τον Henry της Arsenal, ο Γάλλος φέτος είναι γενικά εξαιρετικός.

Ο Puyol σκόραρε, έβγαλε το περιβραχιόνιο, το φίλησε και σήκωσε το βλέμμα ψηλά. Την περίμενε έναν χρόνο αυτή την βραδιά. Ο Διόσκουρος του, ο Gerard Pique, δεν θα άντεχε να μείνει έξω από τον χορό. Προώθησε την μπάλα, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, ο Etoo έκανε μια χαμηλή σέντρα και με δεύτερη προσπάθεια ο Geri έγραψε το τελικό 2-6. Εξωπραγματικές σκηνές.

Η Barcelona μοιάζει κυριολεκτικά από άλλον πλανήτη. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι μπορεί να κάνει η Ρεάλ για να καταφέρει έστω να προσεγγίσει τον τρόπο με τον οποίο παίζουν οι Καταλανοί. Για την ώρα, οι μισοί της παίκτες μοιάζουν με βετεράνοι μπροστά στην Pep team. Και μιλάμε για ομάδα που είχε 17 νίκες σε 18 αγώνες. Μέχρι χθες το βράδυ όμως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου