01 Ιουνίου 2014

O Vilanova έπεισε τον Messi


Συνταρακτικές λεπτομέρειες από τις τελευταίες στιγμές του Tito Vilanova, έφερε στην δημοσιότητα το el periodico και ο Emilio Perez de Rozas, στο φύλλο της 31ης Μαϊου. Αποκαλύπτεται ο λόγος για τον οποίο δεν παραβρέθηκε στο τελευταίο αντίο του αδερφικού του φίλου, ο Pep Guardiola, αλλά και μια επίσκεψη του Messi στο σπίτι του Tito, λίγες ημέρες πριν αποχαιρετήσει τα εγκόσμια ο προπονητής της Barca.

Ο Tito Vilanova είχε απόλυτη νοητική διαύγεια, μέχρι και τις τελευταίες του στιγμές, παρόλη την σοβαρότητα της κατάστασης του. Παρακολουθούσε στενά τα δρώμενα στο FC Barcelona και ήταν πολύ ανήσυχος για τα προβλήματα της ομάδας, τόσο που αποφάσισε να παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεόραση του TV3 και στον Bernant Soler.

Η συμφωνία έκλεισε στις 20 Ιανουαρίου 2014 και το μόνο που ανησυχούσε τον Tito, ήταν η ταλαιπωρημένη του όψη, αποτέλεσμα των, πάνω από 100, ακτινογραφικών συνεδριών στις οποίες είχε υποβληθεί. Οι τεχνικοί της τηλεόρασης τον καθησύχασαν, ωστόσο η συνέντευξη ακυρώθηκε αφού στις 23 του ίδιου μήνα, ο Sandro Rosell παραιτήθηκε υπό το βάρος του θορύβου που προκλήθηκε για την μεταγραφή του Neymar.

Στις 19 Απριλίου 2014 ο Tito δέχθηκε στο σπίτι του, τον Leo Messi ο οποίος συνοδευόταν από τον Pinto και τον Pepe Costa (προσωπικός του γυμναστής). Εκεί ο Tito έπεισε τον Messi ότι πρέπει να συνεχίσει στη Barcelona, αγνοώντας τις μουρμούρες του κόσμου. Άλλωστε είχε πιστέψει στον αργεντινό από τις ημέρες που τον είχε στην ακαδημία της ομάδας και ο Leo τον εμπιστευόταν τυφλά. Μία ημέρα αργότερα, στις 20 Απριλίου, ο Messi θα πετύχαινε το δεύτερο τέρμα της Barca στο Camp Nou, οδηγώντας τους blaugrana στην ανατροπή του 0-1 με το οποίο είχε προηγηθεί η Athletic Bilbao και κρατώντας ζωντανή την ομάδα, στη μάχη του τίτλου.

Τις τελευταίες 48 ώρες της ζωής του, στο πλευρό του εκτός από την σύντροφο και τα παιδιά του, ήταν και οι τρείς αδερφικοί φίλοι του, οι Jordi Roura, Jaume Torras και Aurelli Altimira. Κάποιος έλειπε όμως.. Κάποια στιγμή ο Jaume Torras απευθύνθηκε στους Roura και Altimira:

Ξέρετε τι θα ήθελα να δω τώρα; Να μπαίνει στο δωμάτιο ο Pep Guardiola, για το τελευταίο αντίο, την τελευταία αγκαλιά στον καλύτερο φίλο της ζωής του.

Αδίκως περίμεναν όμως οι δημοσιογράφοι που είχαν συσσωρευτεί στην αίθουσα αφίξεων των ιδιωτικών πτήσεων στο el Prat. Καμία πτήση από το Μόναχο δεν προσγειώθηκε στη Βαρκελώνη. Η οικογένεια του Tito και κυρίως η σύζυγος του, δεν είχαν συγχωρήσει τον Pep, θεωρώντας ότι δεν στάθηκε με τον τρόπο που όφειλε στο πλευρό του φίλου του, που πάλευε για τη ζωή του. Και αυτό ο Guardiola το γνώριζε καλά και το σεβάστηκε. Γι' αυτό λίγα 24ωρα αργότερα θα έλεγε ότι : Αυτή την θλίψη που νιώθω, θα την κουβαλάω για πάντα μέσα μου.

Υ.Γ. Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο, όπως δημοσιεύθηκε στο el Periodico

4 σχόλια:

  1. Σχετικά με όλα αυτά πέρι Πεπ και Tιτο, έχω να προσθέσω κάτι που είχα διαβάσει τότε, όταν είχε πρωτοεμφανιστει στον Τίτο αυτή η αρρωστια. ( :/ ). Ο Πεπ την χρονιά που αποχώρισε από την ομάδα, έφυγε σαν κυνηγημένος από την διοίκηση. Τους είχε ζητησει να τον αφησουν ήσυχο, κάτι που ο κυριος Ροσσελ και η διοικηση δεν ειχαν σκοπο να το κανουν. Είχε πει επίσης στην συνέντευξη τύπου, ότι την τελευταία του χρονιά στη Μπαρτσα είχαν γινει πολλά πράγματα που ξεχείλισαν το ήδη γεμάτο ποτήρι. Επίσης είπε ότι είχε επισκεφτεί τον Τιτο στην Νεα Υορκη, κάτι που ο Ροσσελ και οι υπολοιποι στη διοικηση ειχαν βγει άφησαν να εννοηθει ότι δεν πηγε να τον επισκεπτει ουτε μια φορα. Αν ειναι δυνατον δηλαδη. χρησιμοποίησαν την αρρωστια του Τιτο για να επιτεθουν στον Γκουαρδιολα. Επίσης στις δηλώσεις του είχε μιλήσει για εκείνη τη φορά που τον είχε επισκεφτεί και ότι δεν μπόρεσε να τον ξαναδει γιατί μπήκαν "εμποδια" στο δρόμο του.

    Μετά από αυτη τη συνέντευξη είχε αφήσει πολλά να εννοηθουν..για την διοικηση, τα ασχημα παιχνίδια που έπαιζε. Επίσης την ίδια απομόνωση και τον ίδιο πόλεμο είχε αντιμετωπίσει και ο Cruyff.

    Μπορουμε να λαβουμε επομενως κι αυτο υποψιν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστυχώς και οι δύο έπεσαν στην παγίδα των διοικούντων, που ξεπέρασε κάθε όριο με τις θλιβερές δηλώσεις του Toni Freixa (ΕΔΩ το σχετικό απόσπασμα : http://www.barcelonismo.gr/blogs/nikos+perperidis/654-sovareuteite.html ). Το σημερινό άρθρο, κατά την εκτίμηση μου έχει μια διαφορετική σημασία, μακριά από όλα αυτά, καθώς δείχνει την προσήλωση του Tito στον σύλλογο μέχρι και τις τελευταίες του στιγμές, αλλά και το δράμα μιας μακρόχρονης φιλίας που αποθεώθηκε, για να τελειώσει άδοξα και άδικα, τόσο για εκείνον που "έφυγε", όσο και για εκείνον που έμεινε. Με λίγα λόγια, δεν το αντιμετωπίζω (ούτε και το έγραψα) υπό το πρίσμα της απόδοσης κατηγοριών στον Pep. Είναι όμως καταγραφή γεγονότων, από ανθρώπους που τα έζησαν από πρώτο χέρι. Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγραψα το σχόλιο μόνο και μόνο για να προλάβω όσους θα "κατακρίνουν" την κίνηση του Πεπ, χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά έχει συμβεί. Όχι ότι κάποιος απο εμάς μπορεί να γνωρίζει, απλά έθεσα κάποια πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν. Έχεις απόλυτο δίκιο για αυτο που έγραψες για τον Τιτο και το τι σήμαινε για την ομάδα. Ήταν αυτός που πίστεψε πρώτος στον Μέσι, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε αυτό το δώρο που έκανε στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Είναι αυτός που στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του, βρήκε το κουράγιο να του μιλήσει και να τον συμβουλέψει να μην φύγει! Όσο για τον Πεπ και την διοίκηση έχω ασχοληθεί κι εγώ με αυτά και έχω πικραθεί με όσα έχουν γίνει! Πολύ καλά έκανες και ανέβασες αυτό το άρθρο! Διάβασα και όλο το απόσπασμα στην Ισπανικη σελίδα..

      Διαγραφή
    2. και πολύ καλά έκανες! Χαρά μου να τα λέμε από δω.

      Διαγραφή