28 Μαΐου 2009

Κι όμως δεν είναι όνειρο


«Δέστε τις ζώνες σας, γιατί τους επόμενους  μήνες θα απολαύσετε ένα υπέροχο ταξίδι» έλεγε ο Pep Guardiola στο ετήσιο τουρνουά προς τιμήν του Gamper, τον Αύγουστο του 2008, αλλά αλήθεια, πόσοι φαντάζονταν ότι αυτό το ταξίδι θα είχε τέτοιο φινάλε;

Η Barcelona είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης για τρίτη φορά στην ιστορία της, ρίχνοντας από το θρόνο την Manchester United και παίρνοντας και άτυπη εκδίκηση από τους Άγγλους, για τον περσινό αποκλεισμό στα ημιτελικά του θεσμού.

Ομολογώ ότι μετά την επική πρόκριση επί της Chelsea, σχεδόν δεν μου είχαν απομείνει δυνάμεις για να αγχωθώ στον τελικό, παρόλο που γνώριζα το διακύβευμα.

Με σοβαρούς τραυματισμούς, χωρίς ακραία μπακ καθώς ο Dani Alves είχε συμπληρώσει κάρτες και ο Eric Abidal ήταν τραυματίας, χωρίς τον υπέροχο Marquez που έκανε μια εκπληκτική χρονιά αλλά ήταν επίσης τραυματίας και με τους Henry και Iniesta να είναι αμφίβολοι μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Pep έβγαλε και πάλι λαγούς από το καπέλο του, έβαλε τον Yaya Toure στο κέντρο της άμυνας, τον Puyol στα δεξιά και τον Etoo στην κορυφή της επίθεσης.

Ναι, τον Etoo που έμεινε επειδή δεν βρήκε ομάδα για να φύγει το περασμένο καλοκαίρι. Ένα δικό του υπέροχο γκολ άνοιξε το σκορ, μια υπέροχη απόκρουση του Valdes κράτησε το μηδέν στην άμυνα και ένα ακόμη γκολ, αυτή την φορά του Leo Messi και μάλιστα με το κεφάλι, έγραψε το τελικό 2-0. Θα μείνει ο Sami και του χρόνου; Ποιος ξέρει; Και ποιος έχει κουράγιο να σκεφτεί την ώρα της αλεγρίας.


Αυτή η ομάδα έχει αφήσει με ανοιχτό το στόμα όλη την Ευρώπη και τα καλύτερα, μάλλον δεν έχουν έρθει ακόμη. Με τη λήξη του αγώνα ο Guardiola συνεχάρη έναν προς έναν όλους τους παίκτες της United, πριν βρεθεί στον αέρα από τα χέρια των παικτών του, το ίδιο έκανε και ο Laporta, που ακόμη δεν θα έχει πιστέψει ότι από εκεί που ήταν με το ένα πόδι εκτός προεδρίας, βρέθηκε ξαφνικά να έχει φέρει την επανάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με την πρόσληψη ενός 37χρονου, χωρίς πείρα, τεχνικού. Η τύχη λένε, είναι με τους τολμηρούς. 

Και το ταξίδι της Barca προς την κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, φαίνεται ότι μόλις έχει αρχίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου