31 Μαρτίου 2024

Bad loser

 


Τελικός League Cup Αγγλίας. Η Arsenal κέρδισε την Chelsea στην παράταση με 1-0 σε έναν αμφίρροπο (και ωραίο) αγώνα που σημαδεύτηκε από την κατάρρευση της Frida Maanum της Arsenal. Ο αγώνας έχει τελειώσει, και με τη λήξη η Emma Hayes της Chelsea αντί χειραψίας, σπρώχνει τον Jonas Eidevall (που ναι, ξέρουμε πως κι αυτός είναι γενικά έντονος). 

Ήμουν πάντα προβληματισμένος με την Hayes. Όχι με την προπονητική της αξία (τρομερή η συνεισφορά της στο να θεωρείται η Chelsea η top ομάδα της Αγγλίας - δεν αναλαμβάνει τυχαία την πιο φημισμένη εθνική του κόσμου από το καλοκαίρι) αλλά με τον τρόπο που συχνά αντιμετωπίζει τις καταστάσεις. Και δεν ήταν μία ούτε δύο οι φορές που έφτασα στο όριο να γράψω σχετικά, αλλά όλο και κρατιόμουν. Όχι πια…

Η Hayes προτάσσει συχνά τον ρόλο της γυναίκας στο άθλημα, πολλές φορές με σωστό τρόπο, συχνά με ωραίες τοποθετήσεις, αλλά φαίνεται πως κάποιες άλλες άθελα της τον εργαλειοποιεί. Κάποτε είπε πως πρέπει να μικρύνουν οι διαστάσεις των γκολπόστ στο ποδόσφαιρο γυναικών. Πρόσφατα έκανε άνω κάτω την ίδια της την ομάδα δηλώνοντας (σε απάντηση της σε συνέντευξη Τύπου) πως οι παίκτριες δεν πρέπει να έχουν σχέσεις μεταξύ τους, και αναγκάστηκε την επόμενη ημέρα να ζητήσει συγνώμη δημοσίως. 

Πέρυσι έχασε από την Barça στα ημιτελικά του CL και τόνιζε πως «η καλύτερη ομάδα αποκλείστηκε». Έχει μια Lauren James την οποία έχει μετατρέψει σε μια από τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο, καλύπτοντας όμως ταυτόχρονα την ατιμωρησία και τις εξοργιστικές της αντιδράσεις (έχει σκοτώσει στο ξύλο ήδη καμία δεκαριά παίκτριες στο πρωτάθλημα με το αντιαθλητικό της παιχνίδι, το επιχείρησε και απόψε με την Codina). Μετά και τα αποψινά, αποδεικνύεται πως όσο σπουδαία προπονητήρια είναι, άλλο τόσο bad loser είναι. 

Και εντάξει, σήμερα έχασε. Τον λιγότερο σημαντικό τίτλο της χρονιάς. Η ομάδα της είναι στη διεκδίκηση των άλλων τριών (πρωτάθλημα, κύπελλο, Champions League). Και απόψε γαμώτο μια αθλήτρια της Arsenal κινδύνεψε σοβαρά (ευτυχώς φαίνεται πως η κατάσταση της είναι σταθερή). Το momentum δεν επέτρεπε μικρότητες που προσπάθησε να καλύψει μετά το συμβάν με δηλώσεις της. Τη συμπεριφορά της αυτή, δεν θα την επικροτούσαν ούτε οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές της. Ή κι αν το έκαναν, εγώ, εδώ, δεν μπορώ να μην την καυτηριάσω. Κυρίως, επειδή δεν συμβαίνει πρώτη φορά.

ΥΓ Να αναφέρω και τις αποδοκιμασίες μερίδας (δεν θα ήταν λίγοι για να ακουστούν από τη μετάδοση) οπαδών της Chelsea την ώρα που η παίκτρια της Arsenal βρισκόταν αναίσθητη στο χορτάρι. Ο καθένας και η καθεμία ας κάνει την δική του αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου