02 Ιουλίου 2010

Ντροπή και αίσχος


Τον Απρίλιο, ο Joan Laporta απένειμε στον Johan Cruyff, το μετάλλιο του Προέδρου Τιμής της Barcelona, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αναγνωρίσει την προσφορά του Ολλανδού στον σύλλογο που υπηρέτησε ως αθλητής, προπονητής αλλά και τεχνικός σύμβουλος.


Η νέα διοίκηση του Sandro Rosell, που προέκυψε μετά τις πρόσφατες εκλογές, προέβη σε μια κίνηση που δεν τιμά την ιστορία συλλόγου. Στις 2 Ιουλίου 2010, μία ημέρα μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της, μέσω του εκπροσώπου της, Toni Freixa, δήλωσε:

«Στις 26 Μαρτίου 2010, το διοικητικό συμβούλιο της Barcelona αποφάσισε να ονομάσει τον Johan Cruyff, Επίτιμο Πρόεδρο. Στο άρθρο 16 του καταστατικού μας, προβλέπεται μόνο η απονομή τίτλου με την ονομασία Επίτιμο Μέλος και όχι Επίτιμος Πρόεδρος. Τα μέλη της Barca θα έχουν την ευκαιρία να αποφασίσουν αν θέλουν να υπάρχει Επίτιμος Πρόεδρος και αν ναι, θα διαλέξουν εκείνα, ποιος θέλουν να είναι. Ο Cruyff είναι μέλος και θρύλος της ομάδας και θα τιμηθεί όπως και άλλοι πρώην παίκτες μας.»

O Johan Cruyff, πέρασε από τα γραφεία του συλλόγου και παρέδωσε το μετάλλιο που του είχε απονείμει νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο σύλλογος. Μια από τις χειρότερες στιγμές που θυμάμαι όσο παρακολουθώ την Barcelona και που θα την ακολουθεί σαν μαύρη σελίδα της ιστορία της, με την υπογραφή του νέου προέδρου, Sandro Rosell.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου