11 Απριλίου 2018

Πήρε αυτό που της άξιζε


Ο μεγάλος καημός των οπαδών της Barcelona στις βραδιές των μεγάλων απογοητεύσεων την τελευταία δεκαετία στο Champions League, ήταν οι αποκλεισμοί από ομάδες που δεν έπαιζαν καλύτερο ποδόσφαιρο, όπως συνέβη για παράδειγμα το 2010 με την Inter και το 2012 με την Chelsea, αλλά δεν ήταν αυτό που συνέβη σήμερα το βράδυ. Η Barcelona απόψε πήρε αυτό που της άξιζε.


Την τελευταία πενταετία οι blaugrana, με εξαίρεση το 2015 που στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στο Βερολίνο, απέτυχαν να προκριθούν στα ημιτελικά του θεσμού και από αυτούς τους 4 αποκλεισμούς στα προημιτελικά, ο πιο δίκαιος με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια, ήταν ο αποψινός με τον αντίπαλο που θα υποψιαζόταν οι λιγότεροι.

Η ταπεινή Roma που στο μεταξύ είχε τερματίσει πρώτη σε όμιλο με Chelsea και Atletico, άξιζε την πρόκριση στον απόλυτο βαθμό. Γιατί το κυνήγησε, γιατί το πίστεψε, γιατί το πάλεψε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και κατάφερε τελικά να κάνει την τεράστια ανατροπή, που ήταν η τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία του θεσμού, σε σχέση με το εύρος του σκορ που έπρεπε να αντιπαρέλθει.

Δεν υπάρχουν λοιπόν πολλά πράγματα για τα οποία θα έπρεπε να λυπούνται οι οπαδοί της Barcelona σήμερα. Η ομάδα τους ήταν χειρότερη, δεν το πάλεψε και αποκλείστηκε δίκαια. Μόνο όποιος δεν έχει εικόνα του αγώνα μπορεί να εκπλαγεί από το τελικό 3-0. Δεν διασώθηκε κανείς, ούτε φυσικά και ο προπονητής που φέρει κι αυτός σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Ίσως μόνο το πικρό αντίο του Iniesta στον θεσμό (φαίνεται πως αποχαιρετά το καλοκαίρι) και η (μία ακόμη) ανεκμετάλλευτη εξαιρετική σεζόν του Lionel Messi στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι τα πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν λύπη.

Η Barcelona που φέτος δεν παίζει (για μια σειρά από λόγους που έχουμε επιχειρήσει να αναλύσουμε σε προηγούμενα άρθρα μας) το ποδόσφαιρο που μας έχει συνηθίσει και υστερεί στο κομμάτι της δημιουργίας, προδόθηκε απόψε από την μοναδική δικλείδα που προστάτευε από κακοτοπιές την ομάδα του Valverde την φετινή σεζόν: την συμπαγή αμυντική της λειτουργία. Και κάπου εκεί τελείωσαν και οι ελπίδες της για πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.   

Οι Καταλανοί είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος (παραδοσιακά πρώτος στόχος τους, που πέρυσι μάλιστα απώλεσαν) και θα παίξουν σε λίγες ημέρες και στον τελικό του CdR. Αν η σεζόν τελειώσει με double, δεν θα μπορεί να θεωρηθεί αποτυχημένη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να αλλάξουν πολλά το προσεχές καλοκαίρι, ώστε η ομάδα να βρει ξανά στοιχεία του παιχνιδιού της που σταδιακά αλλά σταθερά εκλείπουν πλέον από τον αγωνιστικό χώρο.

Σε βραδιές τόσο κακές όσο η σημερινή, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ούτε εγώ έχω όρεξη για αναλύσεις, ούτε εσείς την ψυχραιμία ή και την διάθεση να τις διαβάσετε. Η σεζόν τελειώνει στα τέλη του Μάη. Τον τελικό απολογισμό μας, θα τον κάνουμε τότε.

1 σχόλιο:

  1. το παιχνιδι δεν το ειδα (μαλλον το 1ο στο τσ.λ.που χανω τα 10 τελευταια χρονια).
    το αποτελεσμα και η αποδοση απο αυτα που διαβαζω (και απο σενα νικο) ειναι απογοητευτικα.
    δεν το περιμενα ομολογω. κυριως ως προς το αποτελεσμα και απεντι σε ομαδα αυτου του βεληνεκους.
    θα πω βαρια κουβεντα (επηρεασμενος ισως) αλλα πλεον βλεπω τελος εποχης.
    εγκληματικη διοικηση (ΕΝΑ ΧΑΦ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΜΠΑΛΑ ΡΕΕΕ),και πλεον αμφιβαλλω και για τις ικανοτητες του βαλβερδε (οπως εξαρχης αλλωστε)να ηγηθει μιας τετοιας ομαδας.
    δεν ξερω αν θα ειναι αυτος η καποιος αλλος αλλα το καλοκαιρι πρεπει να σπασουν πολλα και μεγαλα αυγα για να ξαναφτιαχτει μια σωστη και υγιης ομελετα εεεε ομαδα.ειδικα ο μαγειρας ομως πρεπει να χει κι ο ιδιος πολυ μεγαλα αυγα.με τη αρωγη της διοικησης παντα.
    την καλημερα μου νικο και οντως η στεναχωρια δεν ειναι πολυ μεγαλη αφου πηραμε οτι αξιζαμε.ετσι εχω μαθει εγω τουλαχιστον να βλεπω μπαλα ,οταν δεν αξιζω πρεπει να χανω κι ας ποναει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή