11 Μαΐου 2018

Ένας μοναδικός παίκτης αξίζει μια μοναδική χειρονομία


Την έκφραση «αυτός ο παίκτης είναι σημαία της ομάδας» την έχουμε ακούσει όλοι χιλιάδες φορές. Αυτό που δεν έχουμε δει, είναι να αντικαθιστά μια ομάδα το σήμα της με την προσωπογραφία ενός παίκτη. Θα συμβεί αύριο στο Σαν Σεμπαστιάν από την Real Sociedad η οποία συνεπακόλουθα κερδίζει τον αιώνιο σεβασμό μας.

Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να κάνω ένα αφιέρωμα στον Xabi Prieto. Έναν από τους καλύτερους και πιο υποτιμημένους κατά την εκτίμηση μου Ισπανούς μέσους της τελευταίας δεκαετίας, ο οποίος ολοκληρώνει φέτος μια λαμπρή καριέρα. Η ανακοίνωση της Real Sociedad, της ομάδας τη φανέλα της οποίας φόρεσε για ολόκληρη τη ζωή του, με άφησε άφωνο, σχεδόν με συγκλόνισε. Την παραθέτω εδώ σχεδόν αυτούσια, για να πάρουμε όλοι μια γεύση για τον τρόπο με τον οποίο τιμούν οι μεγάλοι σύλλογοι τις σπουδαίες προσωπικότητες.

«Αυτό το Σάββατο θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων των οπαδών της Real Sociedad. Θα είναι ο τελευταίος αγώνας στο Anoeta του Xabi Prieto. Ενός παίκτη που για πολλούς λόγους θα μπορούσε να είναι το ίδιο το σήμα του συλλόγου. Ενός εμβληματικού ποδοσφαιριστή που εκπροσωπεί πιστά τις αξίες του σήματος που έχει υπερασπιστεί σε όλη του τη ζωή.»

«Η Real Sociedad θεωρεί ότι ένας μοναδικός παίκτης, αξίζει μια μοναδική χειρονομία.»

«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι αθλητές παίζουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία. Ο τρόπος που κινούνται μέσα κι έξω από τα γήπεδα, η στάση τους απέναντι στους συμπαίκτες τους και το μήνυμα που μεταδίδουν, τους καθιστούν κοινωνικά σημεία αναφοράς και πρότυπα, κάτι που πλέον συναντάς δύσκολα.»

«Ο Xabi Prieto είναι ένας από τους τελευταίους εκπροσώπους αυτού του ποδοσφαίρου αξιών. Ποιότητα, ταπεινοφροσύνη, εργατικότητα, προσπάθεια και δέσμευση. Ένας ποδοσφαιριστής που απέδειξε ότι δεν χρειάζεται να κερδίσεις κάποιον τίτλο για να γίνεις θρύλος και να κατακτήσεις τον σεβασμό όλου του κόσμου. Ένας παίκτης που ενσωματώνει τις αξίες του συλλόγου και ο οποίος έδωσε τα πάντα για τα χρώματα μας.»

«Το Σάββατο, στις 12 Μαΐου θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι στο Anoeta. Θα αποσυρθεί στον ίδιο σύλλογο που ξεκίνησε την καριέρα του και χωρίς να έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα άλλης ομάδας. 530 αγώνες με το ίδιο έμβλημα στο στήθος. Πολλοί από αυτούς στη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, καθώς όταν η La Real υποβιβάστηκε, εκείνος αποφάσισε να συνεχίσει ακόμα και αν είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί άλλα χρώματα.»

«Χωρίς αμφιβολία, ένας μοναδικός παίκτης. Ως εκ τούτου, στη Real Sociedad θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για έναν τέτοιοι άνθρωπο, εκτιμώντας το παράδειγμα του με έναν ξεχωριστό τρόπο.»

«Ο Xabi πάντα έφερε το έμβλημα της Real Sociedad. Είναι η στιγμή η Real Sociedad να φέρει τον Xabi ως έμβλημα.»

«Ένα ιστορικό παράδειγμα, αξίζει μια ιστορική χειρονομία. Ο Xabi πάντα έπαιζε με το έμβλημα της La Real. Επομένως, στο τελευταίο του παιχνίδι στο Anoeta, η Real Sociedad θα τον φέρει για μια μέρα ως το δικό της έμβλημα.»

«Αυτό το Σάββατο, στην αγώνα με την Leganes, η La Real θα αλλάξει αυτό που δεν είχε αλλάξει ποτέ. Η μπλε και λευκή φανέλα δεν θα φέρει το κλασικό έμβλημα με την μπάλα και την σημαία. Αντ ‘αυτού, θα παίξει με ένα έμβλημα που θα απεικονίζει τη μορφή του Xabi Prieto ως αποχαιρετιστήριο φόρο τιμής.»

«Ο Xabi Prieto δεν έχει κερδίσει κανέναν τίτλο, αλλά κέρδισε τον σεβασμό και τον θαυμασμό όλων των οπαδών μας. Μόλις τελειώσει ο αγώνας με την Leganes θα είναι πλέον ένας θρύλος της La Real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου