20 Οκτωβρίου 2018

Όχι από τον κόσμο στην αλλαγή του σήματος


Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτή την ώρα, στην ετήσια συνέλευση μελών και αντιπροσώπων της Barcelona. Όταν η θεματολογία έφτασε στην έγκριση της αλλαγής του σήματος, πολλοί αντιπρόσωποι που πήραν τον λόγο, εξέφρασαν την αντίθεση τους εν μέσω χειροκροτημάτων από το σύνολο των συνέδρων.

Η αμηχανία της διοίκησης ήταν εμφανής και ο πρόεδρος Bartomeu αποφάσισε να αποσύρει από τη συζήτηση το επίμαχο θέμα, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις. Ο κόσμος άρχισε να αποδοκιμάζει, ακούστηκαν συνθήματα που ζητούσαν την παραίτηση του προεδρείου και άλλα που απαιτούσαν να προχωρήσει η ψηφοφορία. Ο Bartomeu όμως ήταν ανένδοτος με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των συνέδρων να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Τονίζω εδώ, πως για να μπορέσει να υπάρξει αλλαγή στο σήμα της Barcelona, απαιτείται η έγκριση από την συνέλευση των αντιπροσώπων. Ακόμη κι αν το ζήτημα τεθεί σε δημοψήφισμα -όπως ζήτησε ο κόσμος- το καταστατικό δεν επιτρέπει την επικύρωση του. Έτσι ο Bartomeu είναι πλέον αντιμέτωπος με ένα μεγάλο δίλημμα. Είτε θα περάσει με πλάγιο τρόπο μέσω εσωτερικών διαδικασιών την αλλαγή του εμβλήματος, είτε θα πρέπει να συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη μελών για να αποφασίσει.

Στο νέο έμβλημα που προτείνει η διοίκηση των blaugrana, απουσιάζει εντελώς το ακρωνύμιο FCB, κάτι που δεν αρέσει καθόλου στην πλειοψηφία του κόσμου (από την μεριά των παικτών, ο Pique έχει εκφραστεί θετικά).

Το ενθαρρυντικό είναι πως παρά την χαμηλή προσέλευση (περίπου το 1/5 των συνέδρων προσήλθε σήμερα στο Palau) ο κόσμος έδειξε αντίδραση και έστειλε το μήνυμα στη διοίκηση πως στην Barcelona οι αποφάσεις δεν μπορεί να παίρνονται πίσω από κλειστές πόρτες, ακόμη και στην σκληρά εμπορευματοποιημένη εποχή που ζούμε. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η διαδικασία μεταδίδεται απευθείας και από το επίσημο site του συλλόγου.

Χαρακτηριστικότατη ήταν η παρέμβαση ενός συνέδρου ο οποίος παίρνοντας τον λόγο τόνισε: «Έρχομαι πρώτη φορά σε συνέλευση και θα φύγω απογοητευμένος. Ίσως θέλετε να μετατρέψετε τη Barcelona σε μια Ρεάλ Μαδρίτης, ίσως σας αρέσει το μοντέλο του Perez, αλλά αυτό δεν γίνεται κύριε Bartomeu. Γιατί αυτή εδώ, είναι η Barça. Δεν είναι δυνατόν να αποσύρετε την ψηφοφορία για το έμβλημα, επειδή βλέπετε πως θα καταψηφιστεί. Και επίσης δεν μας είπατε τίποτα για την αντίδραση του συλλόγου, όταν πέρυσι και ενώ η Καταλωνία έβραζε, η ομάδα αγωνίστηκε κεκλεισμένων των θυρών με την Las Palmas. Θα μας πείτε ποιος το αποφάσισε αυτό; Τέλος, λέμε ναι στην απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων, ωστόσο ο κύριος Rosell δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία και επίσης, δεν βλέπω κανέναν από την διοίκηση σας να φορά σήμερα την κίτρινη κορδέλα σε ένδειξη συμπαράστασης αυτών των ανθρώπων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου