27 Ιουνίου 2021

Gracias Mister

 


4 χρόνια στην πρώτη ομάδα. Τα τελευταία δυόμισι σαν πρώτος προπονητής.

81 νίκες, 4 ισοπαλίες και 7 ήττες.

2 πρωταθλήματα Ισπανίας.

2 κύπελλα Ισπανίας,

1 κύπελλο Καταλωνίας

Ένα ιστορικό treble.

Ο Luis Cortes αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Barça εξουθενωμένος αλλά και ευτυχισμένος.

«Αυτό δεν είναι ένα αντίο αλλά εις το επανιδείν» δήλωσε πριν από λίγο, συμπληρώνοντας:

«Όταν ανέλαβα την ομάδα είπα πως δεν θα φύγω από εδώ μέχρι να πάρουμε το Champions League. Η φετινή σεζόν διήρκησε 353 ημέρες και επέφερε μεγάλη φθορά σε όλους. Πιστεύω πως το απολαύσαμε όμως και κάναμε και τον κόσμο να το απολαύσει. Αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος, τουλάχιστον ο δικός μου σαν προπονητής. Χρειάζονται πλέον νέες ιδέες, έχω ξεμείνει από ενέργεια και στη Barça αξίζει το καλύτερο. Νέες προκλήσεις, νέοι στόχοι. Είναι μια απόφαση που πήρα ήδη από την βραδιά που κερδίσαμε το Champions League αλλά δεν ήθελα να το πω τότε για να μην αποσταθεροποιήσω την ομάδα.»

O Luis Cortes αποχωρεί, αφήνοντας την ομάδα σε κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο, άδειος σύμφωνα με τα λεγόμενα του από ενέργεια. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούμε. Το ίδιο είχε πει και ο Pep Guardiola όταν χαιρέτησε το 2012. Αυτό, είναι το κόστος του να είσαι προπονητής.

Η κληρονομιά που αφήνει όμως είναι σπουδαία και βαριά ταυτόχρονα. Η δική του Barça έγινε το σημείο αναφοράς για τις γενιές που θα ακολουθήσουν. Και ένα ευχαριστώ, είναι λίγο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου