15 Απριλίου 2022

Για τον αποκλεισμό της Barça από το Europa League

 


Αρχικά, αξίζουν συγχαρητήρια στην Eintracht για την πρόκριση της. Χθες το βράδυ ήταν ξεκάθαρα η ομάδα που το ήθελε περισσότερο. Και κέρδισε τη νίκη - πρόκριση, τόσο με τον τρόπο που αγωνίστηκε όσο και με την διάθεση που έδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Επέβαλε τον ρυθμό της, στον βαθμό που της επιτρέπουν οι δυνατότητες της, και ήταν ουσιαστικότερη σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Είχε επίσης στο πλευρό της, υπέροχους οπαδούς.
Η Barça έδωσε συνέχεια σε ένα αρνητικό σερί που την θέλει να έχει μόνο μια νίκη (αυτήν απέναντι στην Dinamo Κιέβου) στο Camp Nou στους τελευταίους 8 αγώνες της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Η κατάκτηση του Europa League ήταν στόχος, και ο χθεσινός αποκλεισμός της ομάδας σημαίνει πως η σεζόν θα τελειώσει χωρίς κανέναν τίτλο (πέρυσι κέρδισε το CdR), ενώ κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να τερματίσουν οι blaugrana σε θέση που θα οδηγεί σε έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου.
Μια ομάδα που βρίσκεται σε διαδικασία αναδόμησης, είναι λογικό να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και -κυρίως- στα αποτελέσματα της. Δε συμμερίζομαι λοιπόν την άποψη που λέει ότι ο χθεσινός αποκλεισμός ήταν ντροπή και λοιπές άλλες υπερβολές.
Αν ο κόσμος «το ήθελε» τόσο πολύ, το γήπεδο θα ήταν χθες γεμάτο. Όχι όμως, δεν γέμισε. Αντί επίσης ο κόσμος σήμερα να φωνάζει, θα μπορούσε να μην έχει πουλήσει τα εισιτήρια του στους φιλοξενούμενους οπαδούς και στη μαύρη αγορά (ανεξαρτήτως των τουριστικών πρακτορείων, τουλάχιστον 25.000 κάτοχοι διαρκείας δεν βρισκόταν στις κερκίδες).
Φυσικά και υπάρχει ευθύνη στην διοίκηση για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Ευθύνη που ανέλαβε όμως άμεσα με τη λήξη του αγώνα ο πρόεδρος του συλλόγου και μένει να φανεί τι ενέργειες θα ακολουθήσουν για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα (που έχουν ξανασυμβεί).
Αυτό που σίγουρα δε θα συμβεί με τον Laporta πρόεδρο, είναι να επιστρέψουν στο γήπεδο ύποπτοι σύνδεσμοι που πολεμήθηκαν και εκδιώχθηκαν παλαιότερα, από τη συγκεκριμένη διοίκηση. Σύνδεσμοι που κουβαλούσαν φασιστικά σύμβολα, και μέλη των οποίων καταδικάστηκαν (μέχρι και πρόσφατα) για διακίνηση ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και εκβιασμούς.
Ο κόσμος της Barça, είναι αυτός που μπορεί να γεμίζει το Camp Nou με 92.000 οπαδούς στα προημιτελικά Champions League γυναικών και ετοιμάζεται να πράξει το ίδιο την προσεχή εβδομάδα για τον αγώνα με την Wolfsburg στα ημιτελικά του ίδιου θεσμού. Δεν είναι αυτός που πουλάει τα εισιτήρια του στην μαύρη αγορά. Η διοίκηση του συλλόγου και τα υπόλοιπα αρμόδια όργανα (UEFA) οφείλουν να πράξουν τα δέοντα, για να διασφαλίσουν πως δεν θα επαναληφθεί τέτοιος τραγέλαφος. Για να διαφυλαχθεί το κύρος του συλλόγου, που χθες δέχθηκε πλήγμα και όχι για αγωνιστικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου