23 Απριλίου 2022

Ποτέ ένα νόμισμα δεν έχει μόνο μία όψη

 


Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε κάποιον παίκτη της ομάδας ανδρών της Barça να κρατάει μια σημαία ή να παίρνει ένα τύμπανο από τους οργανωμένους, με τη λήξη ενός αγώνα;
Προσωπικά δεν θυμάμαι να έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά επειδή πάντα προσπαθώ να είμαι δίκαιος, ζήτησα τη γνώμη ενός καλού μου φίλου, που βρίσκεται κάθε βδομάδα εδώ και πολλά χρόνια στο Camp Nou και την Grada d’ animació. Η απάντηση του ήταν «ποτέ».
«Ναι, αλλά για τις γυναίκες είναι πρωτόγνωρη εμπειρία και το ζουν αλλιώς», θα πουν κάποιοι. «Αν έπαιρναν κι’ αυτές εκατομμύρια, θα συμπεριφερόταν διαφορετικά», θα συμπληρώσουν κάποιοι άλλοι.
Κατά την εκτίμηση μου, όλα αυτά είναι μόνο προφάσεις για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Και όπως δε δίστασα να αναφερθώ από αυτό το βήμα για τις (κύριες) ευθύνες της διοίκησης, των λοιπών εμπλεκομένων αλλά και των οπαδών, για τα θλιβερά φαινόμενα στους αγώνες με Eintracht και Cadiz, έτσι και τώρα οφείλω να πω ότι κομμάτι του συλλόγου αποτελούν ΚΑΙ οι παίκτες. Οι οποίοι δικαιούνται να επιζητούν τη στήριξη, αλλά οφείλουν εξίσου να την επιστρέφουν στον κόσμο, όχι απαραίτητα με την αγωνιστική τους παρουσία, αλλά μέσω απλών -κι’ όμως τόσο ουσιαστικών- κινήσεων, όπως αυτές που έκαναν χθες οι παίκτριες του Giraldez.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου