30 Απριλίου 2022

Το λες και άθλο

 


Η τρίτη συμμετοχή την τελευταία τετραετία σε τελικό Champions League, για τα κορίτσια της Barça, είναι γεγονός.
Μετά τη Βουδαπέστη το 2019 και το Γκέτεμποργκ το 2021, το 2022 ήρθε η ώρα του Τορίνου.
Η ομάδα που είχε στερήσει το 2020 από τις blaugranas το…4/ 4 σε τελικούς, η Wolfsburg, μπορεί να νίκησε απόψε με 2-0 στη Γερμανία, υποχρεώνοντας την ομάδα του Giraldez στην 1η της φετινή ήττα, αλλά το 5-1 του Camp Nou αρκούσε για να δώσει το χρυσό εισιτήριο.
Είχα επισημάνει εδώ, ότι οι αναμετρήσεις με την Wolfsburg δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (δίκαια) έκανε εκείνο μου το σχόλιο να περάσει απαρατήρητο.
Σήμερα, φάνηκε πόσο δύσκολη ήταν η αποστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης, απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα με αξιοσημείωτη στρατηγική, που επενδύει σταθερά σε σπουδαία ταλέντα, αντικαθιστώντας επάξια παίκτριες που αποχωρούν για άλλους συλλόγους. Σε μια ομάδα που, εκτός των άλλων, έχει κατακτήσει και 2 φορές το Champions League.
Η Barça παίζει «στα κόκκινα» εδώ και μήνες, με ένα ιδιαίτερα στενό rotation, εξαιτίας των πολλών και σοβαρών τραυματισμών που αντιμετωπίζει σε άμυνα και επίθεση, όσο και της έλλειψης σοβαρών εναλλακτικών στο κέντρο (η αποχώρηση της Losada που ήταν πολυτέλεια πέρυσι ως αναπληρωματική, το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα).
Αποτέλεσμα είναι η ομάδα να έχει χάσει εδώ και καιρό την φρεσκάδα της, ανεξαρτήτως του εκπληκτικού αήττητου σερί της και του ωραίου ποδοσφαίρου που (φυσικά) εξακολουθεί να παίζει.
Και γι’ αυτούς τους λόγους, η πρόκριση της σε έναν ακόμη τελικό αποτελεί ένα σπουδαίο επίτευγμα που αξίζει το πιο θερμό χειροκρότημα από όλους.
Σε δυο ώρες από τώρα, θα γνωρίζουμε αν στις 21 Μαΐου οι πρωταθλήτριες Ευρώπης θα κληθούν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους απέναντι στην PSG ή στην Lyon (των 7 Champions League) σε μια επανάληψη (και ευκαιρία για ρεβάνς) του τελικού του 2019.
Μέχρι τότε, θα είναι σημαντικό να μην υπάρξουν άλλες απώλειες λόγω τραυματισμών. Εξίσου σημαντικό (αλλά ιδιαίτερα δύσκολο) θα είναι να προλάβει να ενσωματωθεί στην ομάδα η Lieke Martens. Η παίκτρια που πέρυσι έκανε τη διαφορά από τα ημιτελικά και μετά. Γιατί σε αυτή την μητέρα όλων των μαχών, κανένα όπλο δεν περισσεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου